Arkadaşlar merhaba.
Malum sene sonu, yılbaşı... iş değişikliği konuları gündemde bazılarımız için. izmit'te çalışıyorum ancak istanbul'da kurumsal bir firmada yöneticilik seviyesinde bir arayışım var. endüstri müh mezunuyum, süreç-it proje yönetimi konularında birkaç firma ile görüşmekteyim ancak maaş noktasına henüz gelmedim. haftaya maaşı da konuşacağım sanıyorum. en azından beklentimi netleştirmek istiyorum.

7 yıllık deneyimim var, ben 10-11bin bandına göre planlamamı yaptım. benzer işler yapan arkadaşlara sorum, 2019 senesi için bu maaşlar nasıldır? çok mu yoksa ideal mi?

şu anki işimden prim dahil 8'e yakın alıyorum.

 

çok değil bence. zaten daha az verirlerse değiştirilmez. %25-30 gibi bi fark oluyor. üstüne istanbul'da yaşayacaksın ve giderlerin izmit'e göre daha fazla olabilir. bence daha fazla bile istenebilir.

contavolta

net mi brüt mü

Jesus Christ

Buradaki asıl sorun 10-11bin maaş ile İstanbul'da nasıl geçineceksin.

bikimoyoz

10 altina dusme bence

try again fail again fail better

@jesus christ: net.

sylvester standalone

Maaşını dolar üzerinden almaya bak. 1 ay içinde hele seçimlerden sonra yapılacak zamlardan sonra 10 bin tl kuşa dönecek. Bir de İstanbul’a taşınacaksın, İstanbul’un pahalılığı eklenecek, kira ödeyeceksin, yeni eşyalar alınacak, vs vs..

hocam

Dün Üretim mühendisi pozisyonu için bir firmaya görüşmeye gittim. 500 + kişinin çalıştığı otomotiv yan sanayi firması. İlginçtir İK yöneticisi ile görüşürken sizin maaş beklentinizi öğrenmek isterim dedi. Şuan 6 bin net kazanıyorum zam ile birlikte beklentim yüksek dedim. Bizim bu pozisyon için belirlediğimiz ücret skalasının çok üzerinde bir beklentiniz var dedi ve görüşme bitti. :)
Şuan çalıştığım yerde şahsen biliyorum kapıdaki bekçiler, fason takip yapan şoförler bile 3-3,5 maaş alıyorlar.
Nasıl oluyor da mühendis için bu kadar düşük ücret skalası oluşturuyorlar hayret...
İnşallah siz hayal kırıklığına uğramazsınız zira ciddi iş değişikliği düşünüyordum.

graywolf

10 bin tl maasin 8 bini dogrudan ve dolayli vergilerle devlete gidiyor zaten. evde otur daha iyi.

baldur2

beklentin 10-11 bin net çok yüksek, sonra hayal kırıklığı olmasın. maaş konuştuğunuzda bu duyurunu lütfen güncelle de "10 altina dusme bence" ya da "10 kağıdın 8'i vergiye gidiyor evde otur daha iyi" diyenler bi kendine gelsin. millet aç aç.

Jesus Christ

Ben 4 yıldır İstanbulda lojistik şirketinde çalişıyorum taşımacılık adına beyannameler hazırlıyorum 2200+153 agi 2353 alıyorum zam gelse en fazla 300 TL gelir başka işe girmeye çalışsam ekonomiden dolayı bir çok şirket personel alımını erteliyor yani ev araba hayalleri yine başka baharada kaldı

tolgame

@jesus, mevcut işimde dursam net olarak 8 bine yakın almış olurum bu sene zaten. kurumsal bir firmanın ve istanbul'un hiç mi etkisi olmaz? bakalım hayırlısı.

sylvester standalone

gm-gmy-direktör-birim-ekip-çalışan şeklindeki hiyerarşide çalışamın en üst kısmındayım ~18(yanlar dahil) brüt maaşım. senin baktığın title benim bir üstüm.

10-11 nete IT sektöründe birim müdür mü olunur sen düşün.

prezarlatif

8-10 bin tl teklif gelebilir gibi. güncellemeni ben de merak ediyorum.
İstediğin gibi bir teklif alabilirsin umarım.

parka
1

mobil görünümden çık