Bir değil iki değil beş değil on değil bir yılda dönem dönem sürekli bunun olması ızdırap gibi bir şey. Bundan dolayı o kadar üzgünüm ki şu an eğer uygarlık olmasaydı ve vahşi doğa olsaydı çoktan elenip gitmiştim, yaşıyor olmam resmen doğaya aykırı. Hava soğuk olduğunda ya da yoğun tempolu bir dönem olduğunda anında bu illet başıma geliyor. Önce hafif Boğaz ağrısı, sonra kafanın yani beynin yavaş algılamaya yahut ağır gelmeye başlaması ezber yapamamak ve hafif ateş, ardından vücudun dökülür gibi olması. Bitkinlik ya da halsizliğin ötesinde bir ızdırap. Uyurken bile rahat uyuyamamak, yürürken bedenin ağır gelmeye başlaması.

Bu vücut bitkinliği ve ötesi durumuna yakalanmamak için ne yapmam gerekir bir umut tavsiye arıyorum lütfen? :(((

Pharmaton kullanmayı denedim, bir ay kullandıktan sonra sınava çalışma temposuyla birlikte yine bu illet baş gösterdi üstelik eşi benzeri görülmemiş bir Boğaz iltihabıyla, sonunda iki büyük iğne ve antibiyotikle 10 günde zor kendime geldim. Zencefil, papatya ya da zerdeçal bunlar da işe yaramadı. Balık yağı hapı ne kadar etkili olur bilmiyorum. Basit ve sık görülen bir şey diyebilirsiniz ama bınun bile vücudun tüm gücünü kırması insanı üzüyor ve hayattan koparıyor. Bu hastalık bile sayılmazken çok daha güçlü bir hastalığa kapılsam vay o zaman.

 

Spor yapmalısın. Kas inşa etmeni tavsiye ederim.

diffarentiationation

Çok edebi anlatmışsın. Anladığım kadarıyla çok çabuk yorulup çok kolay hastalanıyorsun. Eğer öyleyse temelde yatan bir sağlık problemin olabilir. Bu şikayetlerle bir sağlık kuruluşuna müracaat etmen uygun olmaz mı?

oguz altun

@diffarentiationation

Yıllardır sporla alakalı hiç egzersiz hareket bile yapmadığım için vücudum zayıf ve güçsüz. Evde en fazla mekik şınav çekebilirim onları da yıllardır yapmadım, mekik-şınav da uygun olur mu? Profesyonel anlamda spor yapabilmeyi de isterdim ama bu pek mümkün değil. En ufak koşuda bile astımdan dolayı tıkanıyorum, spora başlarken yapılan germe hareketleri de bacakları sızlatıyor. Yıllar önce karateye gitmiştim, hem bacakları açma germe hareketleri hem de hamle yaparken bacağı komple yana çevirme hareketlerinde yetersiz kaldım vücudun yapısı gereği, o yüzden gitmeyi bıraktım. Biraz kilolu olsam belki yağ deposundan dolayı en ufak şeyde vücudum yorgun düşmezdi ama o da yok.

siyah giyen adam

öncelikle d vitaminini en az 60-70 seviyesine çıkar ve orada tut.
devlet hastanesinde siklerine takmazlar.
bütçe ayır ve özel bir hastanede adam gibi tüm muhtemel tahlilleri yapsınlar.

aslindasorunumpsikolojik

@aslındasorunumpsikoşojik

Bu tür ürünler nasıldır peki tavsiye eder misiniz? m.vitaminler.com düzenli ve sağlıklı yemek yemek elbette daha faydalı olur ama öğrencilik döneminde hiç kolay değil malum.

Sağlık ocağında kan tahlili yaptırarak ön eksiklikleri tespit edip ona göre hareket etmek daha doğru olacak sanırım. Kemiklerde oldum olası zayıflık var zaten çocukken bile öyleydi, geçen sene gittiğimde bacaklarda ileride kemik erimesi ya da kireçlenmesi riskine karşı ameliyatı tavsiye etmişti doktor.

siyah giyen adam

bende işe yarayan bir olay, zihnini gevşet, her gerginliği hissettiğinde gevşet. gerginlik alışkanlık haline gelmiş ve hissedilmez olmuş ise işe yarayabilir.

dear winter

cocuvum, paso oturup dusunecegine cikip disarida oynasan, acikip istahla yemek yesen, bunlarin hicbiri olmayacak. cevaplarini bildigin sorular sormag.

e haliyle

lisedeyken falan çok hasta olurdum, zayıftım beslenmeme dikkat etmezdim. ayrıca alerjik nezlem de vardı (varmış da çok sonra öğrendim bazı gereksiz doktorlar sağolsun..)

ünv'de spora başladım. spora başlayınca gıdalarına daha dikkat ediyorsun. vücut direncin artıyor ve bünyen kuvvetleniyor.

spor için illa salona falan gitmene gerek yok. evde şınav barfiks karın kası hareketleriyle de kombinler yapabilirsin. vücut ağırlığınla yaptığın sporda da min vücut kg / 2 şeklinde gr bazında protein alırsan (70 kgsan her gün en az 35 gr protein) yumurta peynir süt tavuk et bir şekilde yapıcaksın artık farkı görüceksin.

bunlar haricinde kronik bir rahatsızlığın da olabilir. ben spora giderken o kadar dinç olmama rağmen her sene 1 kere antibiyotiklik olurdum (alerjik nezle yüzünden) daha sonra alerji ilaçları vs ile senede 1 hastalığı antibiyotiksiz ayakta 3-5 günde atlatır duruma geldim.

ama en önemlisi, yapman gereken doktor denetiminde kapsamlı bir kan testi. b vitamini d vitamini, demir vs eksikliği belki kolestrol belki başka bir şey. bunu mutlaka yaptır. sporu da ihmal etme. salona gidemiyorsan en kötü evde vücut ağırlığınla.

edit: bu arada şimdi okudum, şınav-barfiks çekemiyorsan bile bunların aşama aşama uygulamaları var. yavaş yavaş düzgün çalışmayla o tempoya girersin, bir sürü videoları var şınav-barfiks çekemeyenler için hazırlanan. problem değil yani

makbur

1 ay vegan ol duzelmezse birak.

bos gezenin bos ustasi

doktora gittin mi? kan testi yaptırdın mı? tiroid? kalp? bağışıklık sistemin zayıfsadoktor öncelikle buna uygun ilaçlar verir. sonrasında yiyecek olarak sakatat, ev yoğurdu, turşusu, baklagil gibi yiyecekler önerir. ama önce test yaptır.

silver apple

Doktora git.
Biyolojik bur sıkıntı varsa çaresine bakarsın. Biyolojik sebep yoksa bu hassasligin sebebi psikolojik olabilir. Zaten depresyon var gibi. Zorlamadan ısınma ve esneme hareketleri ve yürüme her durumda iyi gelir.

herhaltibiliyoring
1

mobil görünümden çık