Sebebi nedir? Adamlar salonlarda ağırlık kaldıran biri görünce manyağa dönüyorlar. Al tiplere bak:
www.youtube.com
Her ağırlık kaldıranı powerlifter, profesyonel yarışmacı falan zannediyor. Arnold diyor, steroidli adam resimleri gösteriyorlar; normal salon rutini olan adamları Mr. Olympia'yla çarpıp GH'a bölüp millete anlatıyorlar. Bakın protein tozlarından bahsetmiyorum bile. 3 tane koca adam anlattıkları evrensel doğrularmış gibi sallıyorlar. Karşı görüşleri kaale ble almıyorlar. Ne yapalım abi? Yemekten sonra 200 gram kadayıf gömüp akşam 9'da eşofman giyip parkta mı yürüyelim? Sadece koşarak vücut direnci artar mı?


 

Bunun eğitimini almıyorlar, belli bir yaşa gelenler de kendilerini geliştirmiyorlar kavramları biraz karıştırıyorlar. Misal Canan Karatay'a saygı duyarım ama protein tozu kalbi büyütür zehirdir adamı öldürür tipi yaklaşımları komik biraz, zira protein tozu dediği şey en kaba tabirle bildiğin peynir, halbuki bahsettikleri şey aslında steroid, steroidle protein ürünlerini aynı kefeye koyuyorlar. Protein tozu kreatin BCAA glutamin, bunların hepsi protein/aminoasit, konu hakkında araştırmadan bunlar hakkında bu şekilde yorum yapmak çok doğru değil. Ha dersen ki sıfır risk mi? Değil. Neticede bunlar da endüstriyel ürünler illa ki işlem görüyorlar ama sigara içip çikolata yiyeceğine protein tozu havuzunda yüzsünler daha iyi.

angelus

benim tanıdığım insanların, özellikle 30 yaşın üstündekilerin çoğu ağırlık kaldırmanın "kendini yorma" olduğunu savunuyor. ben evde çalışırken kalbini çok yoruyorsun falan diyorlar. "onu kaldırmanın sana ne faydası var?" diye soruyor, ben bunu soran biri ile ne konuşabilirim, bu kişiyi nasıl insan yerine koyabilirim? kendilerinin düşüncesine göre, kendileri gibi 2 adım atmayıp yiyip içip yatmam lazım.

beyinsiz sürüsü. ailem dahil bu düşüncedekilerin hepsi geberse insanlık adına sevinirim. çok daha iyi bir yer olur dünya.

diffarentiationation

Fitness'cı dedigin adamlar buradaki angelus gibi mantikli herifler degil ki, cogunun iq'su 70i asmaz. Hocalar da dahil buna.

Sacmasapan isler yapip sindirim sistemine kadar bozuyorlar, doktorlar da dusman haliyle.

Bizim yazilimci arkadas her sene 1 hafta kesin hastanelik oluyor. Yedigi karnitin turevleriyle bagirsaklarini falan mahvediyor ama devam ediyor.

Bak su sivi kollarina 5cm ekleyecek ama 5 sene erken oleceksin desem dusunmeden icer.

acemi

Tabii komple doktorlara da giydirmiş gibi olmayalım. Şimdi çocuk 17 yaşında ailesinden deli gibi tırsıyor, ailesine zorla protein tozu aldırıyor ailesi de bilmediklerden ya da sağdan soldan duydukları kadarıyla korkuyorlar, normal ama çocuğu da kıramıyorlar alıyorlar. Sonra çocuk dandik bi gym'e gidiyor 6 ay geçiyor bi numara yok, salonun hocası buna yanaşıyor, ki o da muhtemelen BRO tayfasından, bak şöyle bi ilaç var 2 tane vuruyorsun zıpkın gibisin deyip orijinali 5000 lira olan ilacın çakmasını 500 liraya satıyor, içinde ne var belli değil, sonra çocuk ölüyor, ailesi de diyor ki protein tozu yüzünden böyle oldu, sonra çıkıp doktorlar da diyor ki protein tozu yüzünden böyle oldu. Yani doktorların olaya hakimiyeti yok uzmanlık alanlarında olmadığı için ama halk da bilinçsiz, salonlar denetimsiz vs. Adam lise mezunu, 2000 lira verip 1. kademe antrenörlük sertifikası alıyor gidiyor merdivenaltı bir yerde bi salon açıp çakma steroid ticareti yapıyor, yani salonlar da oraya gidenler de çok masum değil ekstra olarak bunu da belirteyim.

angelus

tam 9. dakikada adam 8 yıldır çalıştığım spor kulübünde protein tozu ihtiyacım olmadı diyo.

fizikten belli zaten nasıl spor yaptığı. nlakwdmnaksçda

Delay Fuze

Özetle vücut geliştirmenin ortalama sağlık anlayışı/algısı ile kesişen yönü büyük olmakla birlikte ayrılan tarafları da var ve bu ayrışmanın çoğunluğu beslenme kısmında. Yeni kuşak doktorlarda görece daha fitness mantalitesine yakın doktorlar bulunsa da eleştirmek istersen klasik besin takviyeleri (Pro.tozu ve Kreatin gibi) haricindeki takviyelerin kullanımı, ketojenik diyet gibi uygulamalar, klasik bodybuilding tarzı çalışma ya da powerlifter tarzı Full body antrenmanları, paleo tipi özellikle süt ürünlerini dışlayanlar ile buna karşı olanlar gibi bir sürü tamamen farklı anlayışlar sebebiyle bunu yapabilirsin. Tabi bir de bu karşıtlığın özellikle yumurta tavuk gibi temel protein ürünlerinin organik serbest gezen vs. Olup olmaması gibi başka boyutları da var ve bana göre klasik doktorlar ile klasik vücut geliştirme mantalitesi arasındaki beslenme özelinde çatışma buradan doğuyor.

candanag

"benim bilmediğim her şey yanlıştır" diye bir inanışı var önemli bir kısmının. hakkında bir satır bile okuma yapmadığı herhangi bir şeyi akılları sıra "hurafe" diye üstünü çizip atıyorlar. bu konu tek değil. ben sülük hayvanını araştırırken buna çok rastladım. tıbbın en geliştiği ülkelerden biri olan almanyada sülük tedavisi uygulanıyor mesela, adamlar türkiyeden sülük taşıyıp orada enstitü kurmuş bildiğin. nette hirudotherapie diye aratınca dahi ingilizce almanca akademik makaleler çıkıyor. ha doğrudur yanlıştır sonucu nedir bilemem. bizim doktorlara soruyorsun, direkt hurafe diyip kesip atıyor. bir kere baktın mı oradaki makalelere merak edip diye soruyorsun, cevap "gerek yok". aynı adamlar 30 yıl önce de peynir ekmek gibi antibiyotik dağıtıyordu. e noldu, şimdi antibiyotik tü kaka. bilim gelişen bir şeydi hani? asıl böyle "tıbbın" hurafeden farkı yok bence. ne kadar ömrün varsa bildiğin gibi yaşayacaksın, hepsi bu.

birsürüsorumvar

Angelus un Son söylediğine şöyle de bir katkı yapayım. Protein tozu Tek başına zararsız görünebilir ancak hızlı sonuç almak isteyen özellikle bilinçsiz gençler günde bir iki ölçek protein tozunun yanı sıra Kreatin, aminoasit, pre Workout, l-karnitin ve protein bar gibi ürünleri kullanabiliyor. Fast food-alkol ve asitli içecekler gibi organları yoran gıdaları da tüketip bir süre sonra arızalanınca suçu sadece protein tozuna atmak kolaya kaçmak olur.

candanag
1

mobil görünümden çık