efenim şimdi wordpress bi siteyi taşımam gerekmekte. phpmyadmin'den sql olarak dışarı aktar ile alıyorum tüm tabloları. yeni host'un phpmyadmininden import'la içeri atıyorum ama türkçe karakterlerde şu tarz bi sorun çıkıyo.
mesela post_title sütununda "ekşi" diye bi metin varsa "ek" yazıyo bırakıyo yani ilk türkçe karakteri gördüğü yere kadar atıyo.
napsak da düzeltsek bunu..
mesela post_title sütununda "ekşi" diye bi metin varsa "ek" yazıyo bırakıyo yani ilk türkçe karakteri gördüğü yere kadar atıyo.
napsak da düzeltsek bunu..

en az 5-10 defa sunucudan sunucuya veritabanı taşımışımdır (wordpress ve vbulletin veritabanları). Hep böyle bir sorun çıkmasını bekledim. Bir türlü karşılaşamadım. utf-8 karakter seti ile yüklemek gerek sanırım ya da notepad++ gibi bir programla teker teker düzeltmek.. Bir de şu konunun faydası olabilir. (git: www.wordpress-tr.com)
oziloz


export ederken türkçe karakterlerden bazılarında sorun çıktığı için daha sonra utf8'e dönüştürmenin faydası olmuyor. zaten iki taraftaki veritabanının karşılaştırma dili de utf8..
iterator

1