yakın dövüşe hazırlıkta ısınmak için mi? hani ertesi gün uyandiginda "ulan savaştan çıktık zaten yorgunuz, bi de kulunclarim tutulmuş üstüne, keske koşsaydım arkadan sigara icerek yürümek yerine" falan dememek icin mi?




 

düşmanı psikolojik olarak korkutmak yıkmak için. tabi koşmanın verdiği momentum ile fiziksel üstünlük de var.

basond

Roma lejyonlarinin koştuğunu düşünmüyorum. Kalkan ve uzun mızraklarla kutu gibi diziliyorlar mesela ve bu şekilde düsmani bekliyorlar. Arkalarında da okçular var muhtemelen.

Şimdi sen düşman olsan arkada okçular varken yürüyerek açık hedef olarak mı saldirirsin yoksa koşarak ve bunun momentumuyla ivmeli bir şekilde daha güçlü vurarak mı?(tepe aşağı saldirmak daha etkili bu yüzden).

Asıl sebep okçulardan olabildiğince az hasar almak

nundu

adam savaşa gelmiş napsın abi, zaten ölüm korkusu sarmış bünyeyi komutan veriyor bunlara gazı bunlar da yardırıyor.

eksimeksi

isinmakla alakasi yok, olayin zaten kendisi bunu tetikliyo. karsida senin gibi olmeyi ve oldurmeyi bekleyen adam var yuruyerek mi karsilacaksiniz yavas yavas? zaten adrenalin had safhada. yani sallana sallana yurursen seni oldururler :D

baldur2

Quora’a konu hakkinda boyle bir baslik var. Belki ilginizi cekebilir. Cok farkli yorumlar var. sanirim atli birliklerin olaya dahil olup olmamasi, arazinin egiminin kimden yana oldugu, okcular vb belirleyici olabiliyor. Ayrica roma gibi cok sistemli ordularda sanirim dusmana dogru cok planli ve sistematik bir ilerleme sekli var.
ama son 100-200 metreye gelince momentum kazanmak icin cokca uygulandigini dusunuyorum ben.
Cok guzel soru bu arada :)

www.quora.com

mononoke

Yeni savaşlarda da koşman lazım, koşan adamı vurmak zordur. Okla olsun tüfekle olsun.

John Bloor
1

mobil görünümden çık