bitti sanmışlardır. sıkıcı bi oyun muydu?
Yok bitme değil. Oyunun gaz verici bir yerinde. Tansiyonun yükseldiği bir andan sonraki sessizlikte falan. 2-3 kere oldu bu.
Tiyatro adabı kalmadı, ankara’da bile.
Tiyatro adabı görerek oturur, artik genclerin gidip görebileceği bir kültür taşıyıcısı mekan kalmadi maalesef.
İyi performanslardan sonra reaksiyon alabiliyor çok abartılmadıkça iyidir. Tabi oyuncunun konsantresini ve oyunun ahengini bozmamak lazım.
hocam tiyatro miyatro bitti artık bu ülkede maalesef. sadece tiyatro da değil birçok sahne sanatında yersiz bir alkış sözkonusu.
Ankara'da bu iş yıllar öncesinden bitmişti :) bürokrat/subay eşleri birbirine hava atacak diye kokoş kokoş gelip, ilk perde de takılıp ikinci perde de resim hazırlayan insanlardan geçilmiyor ne yazık ki. daha da kötüsü bunların biletleri kombine gibi.
neyse kanayan yarama bastın, bıraksan 1 büyüklük muhabbet çıkar da bir büyük çok pahalı artık.
salaklıktır. tiyatro bitmeden alkışlanmaz.
Siyasete ucundan, kıyısından bir gönderme yapıldıysa tiyatro izleyenleri de genellikle muhalif kesimden olduğu için oyun içi alkışlama oluyor. En azından ben hep böylesine rastladım. Rahatsız edici.
Eskiden takım elbisesiz tiyatroya gidilmezdi. Şimdiki gençler ohooo (ironi)
Tiyatro adabı dediğimiz şey değişiyor. Seyirci şu an önceye göre daha dinamik olabilir, 1800'lerde oyunu beğenmedikleri an domates atarlarmış mesela.
Edep-adap denilen şey statik değil.
bu tarz şeylerin gereksiz romantize edilmesine aşırı uyuzum. Tiyatro adabı ne yav, rakı adabı furyası vardı bi ara onun gibi mi? Her şeyi aşırı ciddiye almayın, gidin oyunu izleyin zevk alıyosanız zevk alın sonra bitsin gitsin işte. İsteyen de istediği yerde alkışlar.
Tiyatroya zaten mesafeliyim daha önceki bi duyurumda da yazmıştım çok yapmacık geliyor bana. Bi de böyle "tiyatro adabı" gibi durumlar iyice yapmacıklık katıyor. Sanki gizli örgüt ya da cult bu tiyatro da adabı var.
@nundu adap kelimesinin anlamını bildiğine emin değilim? Kural da diyebilirdi, neticede bunlar bulunduğun ortama ait yazılı ya da yazısız kurallar. Ofisin ortasında götünü açmamak da bir kural mesela, oysa ofiste çalışmayı hiç de romantize etmiş olmuyoruz.
Valla bu dönemin dinamiğinde böyle bir şey yok, zamanla değişebilir, bu da onun başlangıcı olabilir ancak şu an saçma olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Anlik iyi bir performans ornegi geldigi zaman oluyor oyle ama nadir bu.
Aryanin ortasinda bravo! diye bagirilmasi gibi bu da. Seyircinin gaza geldigi anlar.
Tiyatro adabi diye bir şey yok. Tiyatro iste gidip izliyorsun.