ikinci lisansı okuma karar verdim, bölüm falan belli iş hayatından dolayı da ikinci öğretim olacak. 10 küsür sene önce girmiştim sınav sistemi de sıkça değişti herhalde. şimdi araştırdığım kadarıyla tyt-ayt olarak iki sınav var. tyt genel yani eski ygs galiba. kpssye 2 sene sağlam hazırlandığımdan bu kısmı çalışarak hallederim diyorumda. sayısallcıyım- alan kısmı yani ayt ile ilgili ne yapsam, kursa gidemem ama online eğitim programları alabilirim. hocalara geldik fena değil gibi duruyor. sayısaldan 320 puana ihtiyacım var. bir de ayt de soru sayısı mı azaldı geçen sene;? yarıya düşmüş gibi geçmiş senelerin soru sayısına baktığımda. sınavların arasında yine 2-3 ay mı var? bilgisi taze olan biri biraz yönlendirebilirse beni çok sevinirim.
selam, başarılar öncelikle:)
tyt ygs kısmı evet, ayt de lys kısmı. iki sınavın arasında bir gün var, biri cts diğeri pazar yani. öte yanda puana bakmanız yanıltıcı olur çünkü 2018 zordu ve düşük puana yüksek yer geldi, 2016 kolaydı yüksek puana düşük yer geldi vs. yani bakmanız gereken başarı sırası, genelde pek değişmiyor, bu sene biraz oynamalar oldu. hocalara geldik temel düzey anlatıyor, yani sırf onunla kalıp sınava hazırlanmak tyt açısından olabilir ama ayt daha ciddi olduğu için mantığı kavramak adına izlenebilir, daha sonra testlerle, diger hocalarla pekiştirme yapilabilabilir. mat için behzat rasuli var, sağlam dinleyen biri fule yakin yapar ama uzun dersleri, ve paralı.. ha tabi arastirirsaniz internete düşmüş olan dersleri de var, mf için fizikte Ertan sinan Şahin, biyolojide Bekir Avşar veya selin hoca, kimyada kimya özel en iyileri YouTube kanalı olarak. artık konu anlatım devri kapandı ve videolardan daha etkili verim alınabiliyor.
ayt sorusu sayısı da azaldı, normalde fen her dersten 30 toplam 90 soruyken şimdi ucu 40 soru, mat ve geo 80 soruydu şimdi ikisi 40 soru.. edb 56ydi o da 40 oldu, şimdi hepsi tek oturumda yapılıyor. hocalara geldik rehberlik kanalı bunun için bilgi verebilir, mutlaka test kitabı alın yoksa videolar ne kadar iyi de olsa uçar gider, fen alanında palme ve birey iyi, mat için 3-4-5 yayınları ve karekök iyi. mat için dikkat edilmesi gereken husus tyt'de çok fazla problem var ve problemler inanılmaz uzun, karmaşık.. o yüzden 3-4-5 şart, ve biraz da problem kitabı bakın çünkü en az 10 soru problem geliyor ki ayrı bi ders gibi. vakit olursa apotemi problemler olabilir.. onun dışında bol bol deneme çözün çünkü çoğu soru tipi aynı, bi yerden sonra soru tipi ezberleniyor ve soru bankası ile deneme çözmek aynı şey değil.. geçen sınav tyt de kimsenin süresi yetişmedi, süre için deneme çözmek çok önemli o yüzden. baska sorunuz olursa cevaplagabilirim:))