Aslında hekim daha doğru, diğerlerine de hekim desek ya. Veteriner hekim var, uzman hekim var, baş hekim var. Doktorlar da hekim diyor kendilerine.
Doktor: doktora eğitimi tamamlamış kişi (öf, aklıma Ross geldi. www.youtube.com )
Hekim: tıp doktoru
Böylesi daha net bence :)
Onların derdi dişçi denmesi. Diş doktoru ya da diş hekimi olarak bir fark yok diş hekimi daha çok kullanıldığı için kulağımız daha aşina sadece.
Disci deyince kiziyorlar, ben islemi bitirdikten sonra disci diyorum bisey yapamiyor. Ondan once dis tabibi bile dedigim oluyor.
Elinde kesici alet varken dememek lazim.
Dertleri "dişçi" denmemesi +1
Daha detaylı anlatımı kobuzchu kız yapmış zaten.
eskiden dis hekimligi tip fakultesine bagliydi. sonra ayirdilar, dis hekimligi fakultesi ayri bir fakulte oldu.
dertleri disci denmesi. adamlar 5 sene okuyor essek gibi. sonra esnaf muamelesi goruyor. ona kiziyorlar.
*mommy duzeltmis, 5 sene okul.
Tıp Fakültesi mezunları hekimdir, kendilerine gayet hekim diyorlar. Hekimlik daha kapsamlı bir tabir. Çocuk hekimi, acil hekimi, kadın doğum hekimi diye duymuş olmanız lazım. Askeriyede adı tabip oluyor.
@lim5 benim babam da doktor, hatta 32 yıldır doktor ama ben kendimi bildim bileli hekimim dediğini duymadım, demek ki hala kullananlar var. Cevaplar için teşekkür ediyorum
@Mommysbusy Askeriyede adam kendine Hava Tabip Binbaşı der, doktor veya hekim demez. O yüzden öyle yazdım. Sivilde Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları dışında kullanıldığına, kendini tabip diye tanıtan birine rastlamadım.
evet, aslında tıp doktoru kişinin meslek olarak adı "tabip" nedense adı sivilde bir meslek birliğinde bir de el çek tabip'de kalmış. doktor deyince halkça doktoralı insan anlamadığımız için herhalde...hoş sağlık bakanlığı da yönetmelikte "tabip" ve "diş tabibi" diyor, doktorlar kendilerine tabip demiyor.
"hekim" hikmet ile aynı kökenden geliyor ve lokman hekim gibi, hikmet sahibi, daha derin bir meslek icrasını içeriyor. bu nedenle kendisi için "biz doktoruz, hekim değiliz" diyen hocalar biliyorum.