Bu emisyon gazı ölçümünü yapan kurumları nasıl aldatabildi? En basitinden kendi araçlarımızı 2 yılda bir Tüvtürk'te muayene ettirirken egsoz muayenesi de yaptırıyoruz. O ölçümü yapan cihazı mı aldatmış Vw arabaları? Nasıl yapabilmiş bunu? Teşekkürler.




 

makinaya baglayinca teste girdigini anliyor emisyon degerlerini dusuruyor. makinadan cikartinca komurlu sobaya donusuyor.

cooperr

Audi için okumuştum internette. Test esnasında direksiyon oynatılmadığı için aracın beyni motor devrini düşürerek emisyonu düşük gösteriyormuş. Direksiyon, 15 derece sağa veya sola oynatılırsa hile modu devre dışı kalıyor ve gerçek değerler veriliyor aracın beyni. Acemi ve cooperr'in dedikleri doğru.

ceyhan prensi adana

üstteki yorumlara katılıyorum.
ayrıca sadece vw değil birçok firma yapmış. bmw, audi, volvo ...

sttc

sadece vw degil, tüm markalar testlerini laboratuar ortamında tekerkeleri cevrilerek yapıyorlarmış. normal şartlarda trafikte giderken ise bir araba rüzgar, manevralar vs. gibi etmenlerle daha fazla emisyon üretiyor. Amerikalılar bunu keşfediyor ve çöküyorlar olayın üzerine. O “hileli” araçlar da üçüncü dünya ülkelerinde yerlerini alıyorlar... veya hükümetlerle araba üreticileri büyük pazarlık halindeler... eski dizelinizi alıyoruz, ekstra filtrelerle arabaları donatalım gibi piyasaya bir hareketlilik geliyor..
diye anladım bu olayı.

maq

çekişin olmadığı (arka) tekerlerin dönüp dönmediğine bakıyor, dönmüyorsa hile modunu aktive ediyor diye biliyorum ben de.

yuto

Bu arada basindan beri biliniyordu bence bu, ole bir anda anlasilip da patlayan bir olay oldugunu sanmiyorum. Olayin politik boyutu var.

stavro
1

mobil görünümden çık