Arkadaşlar bir ehliyetim vardı benim, ama suudi arabistan konsolosluğuna girmiş gibi öyle bir parçalandı ki, parçaları da daha sonra atıldı, yani şu anda ehliyetim yok, ve doğal olarak yenilemeye gideceğim.

Ancak mantık olarak, ehliyet yenileyeceğim dersem, eski ehliyeti talep edeceklerdir. Ama eski ehliyetim yok, ama şöyle yok, vardı aslında ama imha oldu işte, yani bir yerlerde unutmadım, kendi himayemde yok oldu.

Şimdi ehliyet yeniletmeye gitmeden önce (randevum ve sağlık raporum hazır!) benim kayıp/çalıntı bildiriminde bulunmam gerekli mi? napayım?

 

önce bir uğrayıp sorun bence. eskiden gazete ilanı vs talep ederlerdi. cezası ile yırtılabiliyordur belki.

ozdek

kayıp ehliyetim 159 tl cezası var, kayıp çalıntı ilanı vermiyosun artık. sadee gidip harç yatırıyorsun bankaya. ziraat bankasına gidersen rahatlıkla yatırırsın. 159 tl + 13tl + 2tl şeklinde yatırman gerekli sanırım. başvuru tarihin gelince raporunu, banka dekontlarını ve 2 fotonu alıp gidiyosun.

sarlatan

eger kaybolan/parcalanan ehliyet eski ise (su cipsiz olanlardan) 159 lira vermek gerekmiyor.

lifeframe

Sorunun cevabını öğrendim, Merak edenler için faydamız dokunsun,

cevaplarda da olduğu gibi, eğer yeni ehliyeti kaybettiysek gidip 159 TL para yatırıyoruz, ancak eski ehliyet kaybolduysa normal 15 TL Yatırıyoruz. Kayıp ilanına vs.. gerek yokmuş.

algoritma uzmani
1

mobil görünümden çık