Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde eve doğru gelirken sağda bekleyen dünyalar güzeli bir kız gördüm ve istemsizce frene bastım. Arkadaki arabalar kornaya asılınca kız beni gördü ve arkasını dönerek hafif bir tebessüm etti. Ben de U dönüşü yapıp kızın 10 metre gerisinde durdum. O dünyalar güzeli kadını seyre daldım. tam saat 7:30'da bir kolejin servisine bindi. Demekki öğretmen diye düşündüm.

Ertesi gün tekrar tam 7:15'de yerimi aldım. ve yine o dünyalar güzeli kız yine aynı yere geldi. 5 dakika seyredebildim. tekrar servis geldi bindi ve gitti.

Bu sabah tüm cesaretimi toplayıp kızın servise bineceği yere yakın bir yerde arabayı park edip, arabadan inip kızın servisine bineceği yerde beklemeye başladım. Dünyalar güzeli ufukta belirdi, kalbim deli gibi çarpıyor. Bildiğin liseli aşıklar gibiyim. geldi, geldi ve banka oturdu.

Usulca yanına yaklaştım ve aramızda şöyle bir diyalog gelişti.


-Merhaba, günaydın. Bişi sorabilir miyim? siz öğretmensiniz sanırım
-Evet, sayılır. Psikologum bir okulda çalışıyorum. neden sordunuz
-Duruşunuz bakışınız aynı bir öğretmen gibi :) PDR deniliyordu değil mi?
-Evet
-Ben sizi çok kısa bir hikaye anlatmak istiyorum. Ben 1 hafta önce burdan geçerken sabahın köründe sizi gördüm ve inanılmaz etkilendim. sonra arabayla tekrar dönüş yapıp sizi izledim. tam 7:30'da xxx kolejinin servisine bindiğinizi görünce 3 gündür her sabah 7:30'da burada nöbet tutuyorum ve işe geç kalıyorum bu yüzden :)
- (tebessümle) bence siz bugün işe geç kalmayın
- hmm, öyle diyorsunuz peki teşekkür ederim. kolay gelsin

usulca uzaklaşıp arabaya bindim ve yanından geçerken şöyle bir baktım direkt olarak bana bakıyordu.

yani diyalog 40-45 sn. sürdü. ne yapacağımı bilemiyorum. çalıştığı koleji biliyorum. yani bir kez olsun telefonda konuşmak istiyorum. Kendimi gerçekten net olarak ifade etmek istiyorum. Kız şimdi psikolog beni böyle takıntılı sapkın birisi zanneder diye de korkuyorum. okulunu arayıp işte pdr öğretmeniyle görüşmek istiyorum mu desem? yoksa yine aynı saatte oraya gidip biraz daha konuşsam mı?

bi yardım edin be duyuru ahalisi :)

çok kötüyüm len :)

Edit:biraz önce tekrar konuşmak için ordaydım. Çok şaşırdı bu sefer uzun uzun konuştuk. Cümle cümle aktaramıcam ama işin özeti “ben bu şekilde bir tanışma şeklini uygun bulmuyorum” dedi.

Olmadı.

Bi ara aramızda geçen diyalogları daha detaylı yazarım belki...

Moralim çok bozuk :(

 

oo aşıqq
her gün gidip kızı izle ama konuşmaya çalışma, o gelip senle konuşacak emin ol :)
kız ters yapmamış, ısrarcı olmak faydalıdır.

prasinos

İlk aşamayı atlatmışsın. yürüyedur.

ground

bence de kız terslemediği için sorun yok; ama ipsiz misin sapsız mısın belli değil? o nedenle yarın gidip kim olduğunu tanıt. ama yine üsteleme. o iş olur aga ;)

garaser

"dünyalar güzeli bir kız gördüm ve istemsizce frene bastım. Arkadaki arabalar kornaya asılınca kız beni gördü ve arkasını dönerek hafif bir tebessüm etti"
merhaba, orası hangi ülke? ya da hangi reklam seti? zira filmlerde bile zor oluyor artık bu klişeler.

niye bir kez olsun telefonda konuşmak istiyorsun, telefon fantezin mi var ki?

Bruce

bence uzatmayın orada kalsın, hanımefendinin en fazla öğle yemeğinde anlatacağı bir anı olacak.

damla sakızlı dondurma

kızın hemen kucağına atlamasını mı bekledin. bişey dememiş ama sen hemen dönüp gitmişsin.

elorelia

hmmm

bence siz bugün işe geç kalmayın.

meali; hadi git artık.

çok istersen okula bağlanıp kıza yemek teklifi yapabilirsin. hayır derse salla. daha da düşme sapık gibi peşine.

buiret

okulu biliyoruz, mesleğini biliyoruz. geriye adını öğrenmek kaldı. okul santralinden adını öğreniyorsunuz. sonra güzel bir çiçek gönderiyorsunuz ya da çikolata. yanına güzel de bir not. bir beklentim yok ama telefonum bu, sizinle izdivacı çok arzu ediyorum vs gibi. sonra beklemeye başlıyoruz.
artılar: bu iş çok hızlı alır başını gider.
eksiler: böyle pahalı hediyeler ile başlayan ilişkide evlenme teklifi min. 1 karat yüzük ile yapılır. o da nerden baksan 10 bin dolar.

ozdek

kibarca siktir cekmis bence. bosver kanka.

baldur2

Kanka seni üzücem belki ama -ki bu konularda da çok pozitif yaklaşırım değerlendirme yaparken hep iyi yanından bakmaya çalışırım- amma ve lakin kız sana kibarca yol vermiş ya :( Ve ben bir kadın olarak bunu söylüyorum.

Bana çok peşimden koşmuş birisini hatırlattın. Ben hiç ondan etkilenmezken de bu tarz bir yol vermemiştim ya. Bir de çok hızlı davranmışsın itici, o adam bana tam bir ay mala bağlamış şekilde bakmıştı.

perfectum

Yani ne demesini bekliyordunuz anlamadım

-Demek bekledin ha AL BENİ YİĞİDİM mi???

olabilitesi var. çiçek çukulat dene şansını YİĞİDİM :p

binder dandet

kadın çok kibar bir şekilde terslemiş. aferin kadına, şık bir ablaymış.
bundan sonrası sarkıntılığa girer.

teritori

bence bir tarafinda evet, diger tarafinda hayir azan cikma teklifi karti ver. ertesi gun al.

hayir derse her sabah diger duraklari gez. asik olacak baskasini bulursun.

tabudeviren

boşver buradaki olumsuz cevapları. her gün kapısına gidip takip etme tabi ki. sadece bir günlüğüne gitme takip eden sapık konumuna düşmemek için. sonraki gün merkezi bir kafenin ismini vererek kahve içmeyi teklif et. olursa olur. çok da takıntı haline getirmemek lazım.

orijinal nick bulamadim

@territoriye tamamen katılıyorum. Kadın istememiş kibarca reddetmiş öyle okulu aramak her gün onu izlemek falan sarkıntılığa girer. Hayırsa hayırdır öyle hareketler yapıp kadını huzursuz etmeyin. Evimi de bulur diye kadını korkutmayın.

legolasin son oku

ne güzel şeyler bunlar <3

okula çiçek- çikolata +1. kadın terslememis. ama her gün gidip bakmayin

yuvarlanantencereninkapagi

Öncelikle hiç tanımadığı bir insana verdiği tepki "bugün işe geç kalmayın" direk negatif düşünce anlamına gelmez. 3 gündür işe geç kalıyorum diyerek lafa girmeniz, sizin için işe geç kalıyorum mesajı içeriyor ve karşınızdaki kişi banane kardeşim ben mi sana geç kal diyorum düşüncesi ile vu yanıtı vermiş olabilir. Diğer bir açıdan, işe geç kalma düşünceniz çok önemli ise o zaman işe geç kalmayın, bana bunları takmayacak lafını etmeyeceksen geleceksin bakış açısına da sahip olabilir.

Kesinlikle telefon ile kendisine ulaşmayın bu saplantılık düşüncesine gitmese de hoş olmayabilir. Ama bir daha iletişim kurmanız gerektiğini düşünüyorum. Yer ve saat belli olduğuna göre gülümsemesini sağlayacak küçük bir şeyler planlayın. Siz görünmeseniz bile aklına siz geleceksiniz. Ne bilim, servis şöförünü ayartın kapı kollarına balon bağlayın bir sabah öyle olsun. Farklı bir gün için oturduğu bankta bir plan düşünün. Atıyorum o gelmeden bankta bir buket çiçek olsun, üzerinde sadece Günaydın yazılı bir not ile.

Sonra tekrar ikinci bir günaydın için yanına gider iletişime geçmeye çalışırsınız. Rahatsız edip etmediğinizi sorup cevap hayır ise bir mahsuru yok ise telefon numaranızı almak yada kendi numaramı vermek sizinle sohbet etmek bir şeyler yemek istiyorum dersiniz.

Bu kurguda sonuçlar olumsuz bir yere gider ise, kendinize keşke şunu yapsaydım demezsiniz :)
Keşke demektense bir şeyi denemek ve başaramamak her zaman daha iyidir. Ders çıkarabileceğiniz bir deneyim yaşamış olursunuz en azından.

sbryldrm

bence kız tam da siktir çekmemiş. o yüzden bir kere daha dene çıkışta kahve içmeyi teklif et. bu arada kendini tanıt. yine olmaz derse şansına küs.

sir gawain

kız evli değil ve sevgilisi yok. olsaydı bu olayların üzerine kesinlikle söylerdi. bu cepte.

bugün beklemeyin o zaman demek minimum seviyede kezbanlık içeren, özünde nötr bir ifade. bir kızın 3 gündür peşinde olan adama bu kadar flu hayır diyeceğini sanmam.

mesaj şu:
başlatma işe geç kalmandan falan kazık kadar adamsın, anlat ne anlatacaksak, yap teklifini de kabul edeyim.

işimdeyim gücümdeyim

aksiyon alma. pasif hareketlere devam. her sabah durağa git arabayla, eninde sonunda gelip camına tıktıklayacak.

retiredcolonel

So far so good kardes.
Sana tepki koymamis, "bu sabah ise gec kalmayin" (tebessumle) bu iyi alamet. Bas git ulan falan diyebilirdi gayet. Bence sevinmelisin durumlar iyi, simdilik en azindan. Yani en azindan kotuye gittigine dair kanit yok. O kiz hic niyeti olamasa daha farkli bir cumle kurardi emin ol.

Yine git ve "bugun de ise gec kalmaya karar verdim" diyerek muhabbete gir mesela. Devam et yani oyle ya da boyle. Korkutmadan ama.
Yalniz needy olmamaya dikkat et knk. Birkac asama sonra yakin zamanda hedefin de kizi ise birakmak olsun arabayla.
Aksiyon alma kismina siddetle karsi cikiyorum, aksiyon al. Yoksa uzulursun. Kiz senin yanina gelip "aaa bugun de mi ise gec kalacaksin yoksa" diye muhabbete girmez, hollywood romantik komedi filmlerindeki gibi bir yakinlasma falan olmaz. Ipler sende, kiz tarafinda aksiyon olmayacak.

stavro

Bence de terslememiş ya ne diyecekti ki. Tatlı bir tanışma olmuş ama beklentiyi çok yükseltmişsin söyliyim bu iş olursa hep romantik olmak zorundasın yoksa sürekli beynin yenecek sen çok değiştin diye :D Bence takip ediliyor hissi yaratma ne kadar hoşlandıysa da senden takip ediliyor hissi çok tedirgin edici. İş yerine falan da ulaşma bunlar onun izni olmadan onun hayatına girmek gibi geliyor bana. Bir sabah daha git oraya sohbet et en temizi bu.

pastörizesüt

Hacı abi, tutup da çiçek göndermek, okulu aramak gibi atraksiyonlara sakın girişme. Bunlar ancak ters teper. Kadın seni tanımıyor bile bir kere. Tanımadığın birisi bu kadar üstüne düşse sen de sapık dersin.

Ben senin yerinde olsam, birkaç gün boyunca aynı yerde yine göz göze geldiğinizde sanki tanışıyormuş gibi selam verip geçerim. Birkaç gün sonra da başka bir bahaneyle o durakta beklerim. İş olur, araban bozulmuştur vs.. Oradan sonra da havadan sudan girmeye çalışırsın. İlk seferki gibi direkt atlama. Muhabbet açmaya çalış sadece. Sohbet arasında adını öğren vs. Bunu 1-2 defa tekrarla (hani araban bozuktu ya..). Ha, baktın ki o direkt soğuk yapıyor. O zaman hiç yorma kendini.

skooma

pdrci psikolog değildir. kız yalancı psikologla pdr mezunu farklıdır. psikolog terapi yapar pdr danışmanlık. yol yakınken vazgeç. bende psikoloğum bayan psikologlar çok sıkıntılı. (ben erkeğim)

gerçi psikoloji mezunu formasyon alıp pdrcilik yapabiliyor amma gerek yok.

mikahakkinen

kadın reddetmiş gayette kibarmış ötesi ayılık olur ters teper sakın öyle çiçek gönderme işlerine falan girme +1

basond

girmişsin bir işe bari sonunu getirerek ikinciyi dene. ilk seferinde hiç tanımadığı birine olumlu cevap vermesi düşük ihtimaldi zaten. sert bir tepki vermediğine göre bir kez daha denemelisin. telefonunu iste.

ama bu sefer de red yersen peşini bırak, daha da rahatsız etme. o noktadan sonra sıkıntılı sulara girmiş olursun, sapıklïk gibi algılayabilir karşı taraf.

Neill

konuşmaya çalışma uzaklaş rahatsız etme ama hadi sana kıyak geçiyim kıza çok aşık olduysan falan gittiği mekanları öğrenip sen de gidebilirsin fakat kızı kesinlikle görmemen şartıyla yani asla onun için oraya gittiğini bilmeyecek ve sen de kızı umursamayacaksın. o seni görecek. işte belki o zaman düşüncesi değişir de bi selam falan verir oradan devam edilir ama sana bişi diyim mi bu bile değmez. cevabını çok net almışsın soruyu sorman bile hata. konuşmaya çalışma uzaklaş.

tabii lan manyak mısın

yarın çiçek al götür ver. bir sevgilisi yoksa müsait olduğu bir zaman bir kahve içmeye davet et.

noluyo pis sapık moduna girmemiş.

lonelyman

Kızın çalıştığı yeri falan biliyorsan adını soyadını öğrenip az stalk etsen önce?

biohazardous

çiçek çikolata falan yollama bence adını bile bilmiyorsun kız "noluyor aq" der.

yine durakta görünce merhaba de, telefonunu iste, kahve veya kahvaltı vs. yapalım teklifi yolla.

mattiadestro

arabadan görüp hoşlanmak ve kenara çekip konuşmak günümüze göre baya klasik kaçmış. burda okuyanlara da film tadı verdiği kesin. günümüzün gerçekliklerine uyarak whatsap, facebook üzerinden iletişime geçmelisin. bunun için adını soyadını öğrenmek zor olmasa gerek.

her gün arabadan izlemeye devam et diyenler, sapık damgası yiyebileceğin ihtimalini gözardı ediyorlar. senden arkadaşlarına bahsetti ise kesin dikkat et saplantılı bir tip olmasın diyenler olmuştur.

bence bir hediye hazırla. kitap olabilir. arasına mektup yaz ve iletişim bilgilerini koy. gelen cevaba göre de devam edersin..

makinist

ya şimdi etrafımda kızlardan bu şekilde tanışan 2 kız hatırladım da ikisi de ilk başta yok olmaz falan demişlerdi sonra kabul etmişlerdi yani bence bi kez daha denenebilir belki oturduğu o banka bişey bırakalıabilir not, kitap vb içine telefon numaranı bırakabilirsin.bak hatta konusu böyle tesadüf eseri tanışıp çok mutlu olmuş çift ile ilgili bi kitap olabilir neyse orasını sen bilirsin artık.ama bence de okula bişey yollama o biraz tacize girer.tabi kızın konuşma şeklini de sen gördün sabah 7,30 da gülümseyerek konuştuysa bence bi denemeye değer.

high hopes of the sozluk

Stavro +1 olumsuz yazanlar kıskandı mı acep=) eğer direkt reddetmiş olsaydı tavrıyla belli ederdi en azından siz arabayla yanından ayrılırken bakmazdı. Yerinizde olsam yarın gitmem, merak etsin=) öbürgün giderim, "amacım ısrarcı olup sizi rahatsız etmek değil, müsaade ederseniz sizi tanımak istiyorum." Gibi net cümleyle numaramı veririm yahut belli saatte kahveye davet ederim. Eğer ki olumsuz yanıt alırsam bir daha gitmezdim. Bu arada bir çiçekle gidip numaranızı ona iliştirebilirsiniz, sebebi de şu, kızlar bazen istediği halde güvenmediği için reddedebilir, ama elinde telefonunuz olursa ve bir daha sapık gibi onu görmeye gitmezseniz size dönüş yapabilir. Gelişmeleri yazın lütfen!

mslny

Kadının reddetmesi için illa terslemesi mi lazım. Ben en fazla böyle kibar red yedim. Hiçbirinde de ulen acaba deyip zorlamadım. Sen de zorlama. Kadınların reddine saygı duymak erkekliğin raconudur. Beğenmen koklayabileceğin anlamına gelmez aşkından ölsen de. Tekrar gözgöze gelsem bu noktadan sonra kendimi kadını rahatsız ediyor gibi hissederim.

twelfth

olumsuz bir durum yok.
çiçek çok ince güzel fikir,kırmızı gül falan asla olmasın. zarif güzel bi çeçek seç. kısa çok rahatsız etmeyen bir notla beraber.
balona, telefona sakın girişme.

ayrıca en güzel yorumlardan birini @sbryldrm yapmış. +1 diyorum

jimjim

Papatya bırak, içine de numaranı yaz. Kırmızı gül olmasın +1 Sapık gibi arabadan takip etme. Okula bir şey gönderme. Servis şoförünü ayarlayıp kapıya balon filan bağlama. Romantizm diyince aklınıza diye abartılı uçuk kaçık şeyler geliyor anlamıyorum. Söyleyiş şekline göre bugün geç kalmayın demek hayır demek olabilir. Bir kere daha şansınızı deneyin ama sonra askıntı olmayın.

Lim5

hemen pes etme bir dahakine iki kahve ile git. baktın olmuyor siktir et

foradream

Kadinin reddine saygi duymak bu isin raconu falan degildir. Oncelikle ret var, ret var. Eser miktarda ret kadinin standardidir, bu isin normali budur zaten. Bir kadina yurudugunuzde default ret verir, ama hafif ama mutlak bir ret, her turlu ret gelir.

Kadin reddeder ve erkek israrci olur (bir yere kadar), bu isin raconu budur. Aha ret yedim daha fazla kepaze olmadan kicimi donup gideyim derseniz avucunuzu yalarsiniz, ret dogal tepkidir. Kolay kolay hicbir kiz cat kapi gelip yuruyen adama "tabii neden olmasin, hadi tanisip kaynasalim" demez, ret vermek zorunda ve siz de israr etmek zorundasiniz. Ha etmezsiniz o defteri kapatirsiniz size kalmis, sansinizi kaybedersiniz.
Onceden bir muhabbet, bir tanisiklik veya herhangi bir baglanti yokken birden cikagelip tanismak isteyen adama bir tabiat kanunu olarak olumlu yanit vermez, "ortalik mali miyim lan ben" diye dusunur kadin, kendini ucuz hissetmek istemez dogal olarak. Dogal olarak diyorum bak, tabiati bu. Sana ret verirken icinden "oo tanrim lutfen bu cocuk peki diyip kayiplara karismasin, biraz israrsci olsun" bile diyor olabilir. Yani bu da gayet ihtimal dahilinde.
Ilk asamadaki ret bir "mutlak ret" ise o zaman israrci falan olmazsiniz, barzoluga luzum yoktur. Ki "fabrika cikisli ret" ile "mutlak ret"i de ayirt edersiniz bir sekilde.
Date uzmani falan degilim, bunlar sosyal hayatin standartlari, oyunun kurallari.

stavro

Kadın red falan etmemiş. Ne deseydiki ilk etapta. Bi kere daha hamle yapsan tacizciliğe falan girmez. Abartmayın siz burdakiler de. Türkiye burası. İnsanların mantığı kız evi, naz evi. İlk etapta direkt olumlu bişey deseydi de veriyo bu karı herkese derdiniz. Ne dediğiniz belli değil valla.

Sen bi hamle daha yap. Ne yapacağını bilemiyorum. Onu sen bul.

Kadınım bu arada.

moratoryumkisilik

Sert, asık suratlı ve tersleyen bir şekilde bence bugün işe geç kalmayın dese, sözlükte zibilyon tane başlığa konu olan kezban türk kadını yorumları burda havada uçuşurdu.

Nazikçe, medeni bir insan gibi söyleyince de bro tam terslememiş, kim tutar seni modunda gaz verilmiş.

Ucu açık ve sohbetin devamına kanal açan bir yanıt değil o. Emin olun sohbetin devamını istese ve sadece naz niyaz ediyor olsa, farklı bir cümle ile girizgah yapardı. Örneğin hikayenin devamını merak ettim ama bence bugün işe geç kalmayın gibi.

Kibarca hayır demiş. Hayır hayır demektir.

Phoebe

bu kadarını yapacak medeni cesaretin varken, bir çay içelim vs. bahanesiyle telefonunu alman gerekirdi.

tughan

Keşke triplenip kalkıp gitmeseydiniz, sizin için her gün geç kalırım ne olacak deseydiniz aslında gerçek tepkisini öğrenirdiniz :)

Ben de red olarak düşünmüyorum. Bir kere muhabbete cevap vermiş kafadan terslememiş. Böyle bir durumda aa ne güzel hadi tanışalım demez kadın zaten.

mabesa

bu iş nooldu?

jimjim
1

mobil görünümden çık