Yolda yürürken bazen peşinize kedi ve köpekler takılıyodur sizin de. Belli ki bir ihtiyacı var aç susuz veya sevgilisinden yeni ayrılmış olabilirler.
Apartmanınızın önüne kadar gelir ve siz kapıyı kapatırken içli içli gözünüze bakar. Bazen yağmurlu veya soğuk havada bile bu dramı yaşarsınız Nasıl yüreğiniz elveriyor kapıyı kapatırken?

Benim bir ev arkadaşım vardı peşine takılan kedileri eve getirirdi bi tanesi bizim kedimiz olmuştu

 

Kedi pek değil de köpek takılıyor. Ama çoğu sokağın/apartmanın köpeği. Tanıdık yani. Kışları alıyorum apartmanın içine.

Edit: Bu arada evet yabancı köpekle ben de pek ilgilenmiyorum.

ravenclaw

bu köpeklerden biriyle oynarken bacağıma dişini geçirdi ve kanattı. toplamda 5 kuduz 1 tetanoz aşısı olacağım bundan dolayı.

diffarentiationation

hoşt lan sie. deyip kovuyorum. o yaşa kadar nasıl hayatta kaldıysa yine kalır. eve alacak değiliz ya. dramlık bir şey yok. doğada kaloriferli evi olan hayvan mı var?

ya ben lan neyse

Aynen kedi degil ama kopek sarkintilik yapiyor ve hic de uysal sekilde olmuyor bu. Genelde kosarak "kaciyorum" apartmana. Valla arkamdan hirlarken hic de icim sizlamiyor.

superfluid

Yolda yürürken insanlardan tatlı tatlı ilgi/yemek bekleyen hayvanlar olunca en başta uzaktan bakıyorum. Sonra okşayınca peşime takılıyorsa ya da diğer insanların peşinden gidiyorsa hemen oradaki bakkala gidip aç bitir salamlardan alıyorum ve az da olsa karınlarını doyurmaya çalışıyorum. Daha bugün, yağan yağmur altında kenarda bekleyen bir kedi vardı. Aşırı tatlıydı, gittim yanına hemen miyavlamaya başladı. Okşadı kafasını, elimi koklamaya, tatmaya çalıştı. Anladım ki acıkmış. Hemen salam aldım ve önüne koydum, yedirdim. O tatlı bakışları omzundaki tüm yükleri, dertleri alıyor gibi. Gönül istiyor ki hep sıcak yerlerde kalsınlar ama aklıma getirince böyle bir şeyin imkansızlığını, daha çok üzülüyorum. Kediler en başta "Ee, karnımı doyurdun diye sana mı minnet edeceğim yani?" der gibi bakıyorlar sanki ama köpeklere göre eve alınma ihtimali daha yüksek. Bu yüzden köpeklere daha çok üzülüyorum bu noktada.

m e b

uzun süre peşime takıldıysa muhakkak bi markete girip mama alırım. o, mamayı yerken kaçarım.

nice tnetennba

Böyle zamanlarda evde mama varsa eve çıkıp mamayı getiriyorum onlara ya da en yakın marketten bir şeyler alıyorum. İçim ezilse de apartmana almıyorum hiçbirini çünkü dünyanın en huysuz köpeklerinden biri yaşıyor apartmanda. Bir kedi ya da köpekle burun buruna gelse kıyamet kopar. O olmasa da empati yoksunu insanlar her yerde zaten, apartmana hayvan sokup da hayvanı riske atamam.

ms brownstone
1

mobil görünümden çık