[hayvan]
(4) 

İlk Akvaryum

imamcocuu #1307797
60 litrelik bir akvaryum aldım... Yanında bir filtre, bir hava taşı ve iki tane de ısıtıcı var... biraz araştırdım fakat emin olmak ve fikir almak istiyorum... Aynı akvaryumda lepistes, beta ve rasbora yaşar mı? 60 litrelik bir akvaryuma kaç tane uygun olur? Canlı bitki için akvaryum küçük mü, değilse hangi bitki olur? Ve akvaryumun kurulumu hakkında tavsiyeleriniz neler?




 

Beta balığı başka balıklara zarar verme ihtimali var. Canlı bitki için küçük değil. 60 litrelik akvaryuma 10 tane koy en fazla.

Canlı bitki için uygun ışıklandırma?

kablelvuku

Beta kendi türü dahil neredeyse hiçbir balıkla birlikte yaşamaz.

Lepistes kuyruğunu yiyecek vurucu türler (tetra, melek vs) ve kendisini yutacak büyük türler (astronot, ciklet) dışında her türle yaşayabilir.

rasbora'yı hatırlamıyorum.

Canlı bitki için küçük olmasa da 1m+ bir akvaryum olsaydı daha rahat olurdu. Bitki ile uğraşacaksan aydınlatma da alman gerekecek.

Kurulumda da suyu dinlendirmeden balıkları direkt koyma, sıcaklık dengeye gelsin, klor uçsun, metilen mavisi ile dezenfekte et bir de.

kimlanbu

ışıklandırması var... Balıklardan yavru almaya niyetim yok. Sadece renkli ve olabildiğince farklı türleri içersin istiyorum

imamcocuu

Renkli olsun diyorsan neon(min 20-30 tane), molly, lepistes, kılıç kuyruk, plati koyabilirsin.

kimlanbu
1

mobil görünümden çık