Yurtdışında yapılmış doktora sonrası yurtiçi/yurtdışı farketmez bir üniversitede kadrolu bir pozisyona girmek ne kadar zor? Malum 10 kişi doktora yapıyorsa 1 kişilik kadro açılıyor. Olay ot gibi doktora yapmamak, sürekli kendini geliştirmek, konferanslara katılıp yayın yapmak mı? Hakkıyla doktorayı tamamlamış birinin iş bulamamaktan korkmasına gerek yok mu?




 

türkiye'deki üniversiteleri ve alanini bilmiyorum ama yurtdisinda yasadigin ülkenin dilini biliyorsan alaninda is bulmak cok zor degil genelde.

kadro ise apayri bi mevzu. cevremdekilerden örnek verecek olursam doktorayi bitirip 1-2 sene postdoc icin kalman mümkün ama sonrasinda ayni okulda kalmak cok zor, baska ülkelere gitmek gerekiyor.

sahsen doktora sonrasi ülke degistirmeye pek niyetim olmadigi icin de doktora sonrasi özel sektöre dönmeyi düsünüyorum.

ben de

iş bulma şansını artırmak için ilgili bölümlerin hepsine bir cv'sini yollamalı. kafalarına yatarsanız size ilan açabilirler. yoksa işiniz biraz şansa kalmış.

yemrem

o zaman anladığım kadarıyla türkiye'deki kadrolar limitli, kendimi illa türkiye'de çalışacağım diye kısıtlı tutmazsam şansım çok daha fazla artar.

hayley williams ile evlenecek genc

bir çok üniversitede hocaların büyük kısmı zaten yurtdışı doktoralı

acetaminophen

Yer: Almanya.

Bölüm hocalarım ve konferanslara gelen misafir hocalar dahil, kadrolu hoca sayısı çok az. Yakınılıyor bu konudan hep.

Üniversiteler birkaç yıl anlaşmalar yapılıyor, bu iş böyle yürütülüyor. Sosyalbilimlerde en azından.

Doktora sonrası açıkta kalan duymadım, iş bulabiliyorlar. Ama kadrolu çalışan da duymadım.

Hocalar, NGOlarla, özel şirketlerle ortak proje yürütüyorlar hep bu nedenle. Çünkü koltukları hep tehlikede. Bu durumun İsviçre'de çok daha iyi olduğunu duydum.

Adam Prof. ama kadrosuz kısacası. Ot gibi olmakla, işinde başarılı olmamakla alakası yok. Bir üniversite politakası olarak, akademisyenin geleceğini sağlama almıyorlar.

buf-e kür
1

mobil görünümden çık