Bazen hapşırmak isteyip de hapşıramazsam hemen havaya bakıyorum ya da sarı bir ışığa. Ben bu durumu normal sanıyordum ama toplumda azınlık oluşturuyormuşuz meğer.
Sizde durum nedir?

Sinir sisteminin sırayla tetiklenmesi ile alakalı. Herkeste yok ama çok kişide var. Photic sneeze reflex diye arayarak drtaylı bilgi alabilirsin.


Evet hapşırıyorum


Eskiden oluyordu ama artik olmuyor.


nö.


yok olmuyor bende


evet hapşırıyorum. Sizinki gibi direkt güneşe maruz kaldığımda hapşırma olarak değil de daha çok hapşırmak isteyip hapşıramayınca güneşe bakıp hapşırıyorum.


ışık kaynaklı hapşırma refleksi diye bir şey varmış ben de yalnızca ben hapşırıyorum sanıyordum.


Bendeki durum seninle yüzde yüz aynı.


evet çok oluyor bana da.


evet


cocukluktan beri var. gunes olmasa da olur. atiyorum parildayan metalik bir yuzey de ayni isi goruyor. ya da ev isigi. ya da karanliga dogru bakarken bir anda isikli yere dogru bakmak da ise yariyor.
sabahlari disari cikinca ya da perdeleri actiktan sonra bir seri hapsuruk oluyor. 7-8 tane. alerji - refleks karisimi o da artik herhalde.


evet


Evet aynen boyle oluyorum. Ama 1 kere max 2 kere oluyor. Bi markete girip cikayim ayni islem bi kere daha uygulaniyor :)


bende de oluyor. bilimsel bir açıklaması vardır muhakkak. araştırmaya üşeniyorum ama :)


evet


Evet. Her seferinde olmasa da cok parlak gunesli havaya cikinca, gunese bakinca hapsiririm.
