bilen var mi acaba?
gercekten cok garibime giden bir durum, meclise milletvekilligi disinda alinacak her pozisyon icin lise universite diplomasi dil vs istenirken, zabit katibi olmak icin bile 4 yillik lisans arti 90 kpss gerekirken, kagit uzerinde 20k maas alan ve ulkenin kaderi hakkinda karar vermek icin sadece ilkokul mezunu olma sarti gercekten cok trajikomik..
merak ettigim sey bati ve kuzey demokrasilerinde durum nasil bilen var mi?


 

Isvec basbakani universite mezunu degil mesela. Adam 2 yillik ekonomi meslek yuksek okulu bitirip 1 yillik kaynakcilik kursuna gitmis. Sonrasinda universiteye gidip birakmis.

Bence mesele egitim duzeyinden daha derin bir mesele. Vekil olmak icin zeki, girisken, politik gorgu kurallarina haiz olmak vb gerekmiyor Turkiye'de. Gectigin yollar uzun ve seni test eden yollar degil. Ortada yol bile yok, zenginsen basip parayi vekil oluyorsun.

bos gezenin bos ustasi

1-Güçlü siyasi tanıdıkları bilmek
2-Çok zengin olmak
3-Çok yalaka girişken ve biraz da zenginsen 15 20 yılını siyasete verip olabilirsin.

sinx90

yani batida da egitim sarti yok mu?
peki cumhurbaskaninda niye var ozellikle?

alttaraf

Cumhurbaşkanlığı daha sembolik bir görev aslında. O nedenle öyle. Cumhurbaşkanı bütün ülkeyi en üst düzeyde temsil eden kişidir. Yöneten değil. Üst akıldır bir nevi.

Cumhurbaşkanının muhattabı dış ülkelerde atıyorum Hollanda Kralı, İngiltere Kraliçesi falandır. Bu monarşik liderler çocukluktan itibaren en üst düzey kalitede eğitim alıyorlar zaten. Hepsi en az 3 dili anadili düzeyinde biliyor vs.

Başbakanlık halk seçimine daha bağlı olan bir kurum olsa da zaten normal bir ülkede kendisini çok iyi biçimde yetiştirmemiş birisinin başbakan olma şansı yok. RTE seçilene dek bizde de yoktu.

bos gezenin bos ustasi
1

mobil görünümden çık