ben de mustehak diyorum ve de uzuluyorum. ekonomi uzuldugumu gorup duzelmiyor maalesef, dua ile de duzelmez.
her seyin belli usulu, kurali vardir. ekonominin de ayni sekilde. insanlik bu bilgiyi kusaktan kusaga aktardi. belli yollar katedildi, ne yapilip ne yapilmamasi ogrenildi. bunlari hep tecrube ile kazandi insanlik. yani demem o ki, turkiye oyunu kurallarina gore oynamadigi icin tokezledi. her isin bir usulu var, duzelmesi icin ne yapilmasi gerektigi, cozumleri var. uygulaniyor mu? hayir. adamlar isi inada bindirmis.
krizi en az zararla atlatmamiz dilegiyle.
Acemi arti 1.
20 milyon kisi sosyal yardimla geciniyor. Kriz en cok lattesini icen, tatile mykonos'a giden, PlayStation 4 oynayan, beyaz yaka okumus muhalif orta kesimi etkiliyor. Digerlerinin hakikaten dolar 20 tl olmus umurlarinda degil
20 milyon kişi -ki nüfusun %25'ine tekabül ediyor- sosyal yardımla geçinebiliyor ve batmamışız ha.
mevcut konjonktür, bu %25'lik kesimin zaten kıt kanaat geçindiği, üst tabaka diyebileceğimiz diğer %5-10'luk kesime bir şey yapamayacağını anladığı, kalan orta sınıf diyeceğimiz kesimden intikam alma süreci. amerikada da öyle, memleketimizde de.
evet krizden en çok orta sınıf etkileniyor, sayısı azalacak ama çoğunluğu bir şekilde krizi atlatacak. belki standartları düşecek ama yine de toparlayabilir durumda, ancak yine %25 değil de artık %35-40'a çıkmış kesim sosyal yardımlarla hayatını devam ettirmeye çalışacak. bu model sürdürülebilir bir durum değil. sarmal olarak çöküşe götürebilir.
çıkış yolu : ekonomide yapısal reform, bağımsız yargı, katma değerli üretim
altinci nesil caylak
neye sasirdin kanka? turkiye'deki hayvani vergi oranlari baska nerede var. 10 bin tl brut maas alan adam 7 bin lirasini gelir vergisi, otv kdv diye devlete veriyor. devlet de 1000 lirasini fakire dagitiyor iste.