birer visa ve mastercard kredi kartım vardı. visa yı kaybettim ve iptal ettim. yeni kart için başvuru yapınca (kaybolan için yenileme değil. tamamen ayrı, yeni bir kart başvurusu) o da mastercard geldi. neye göre belirleniyor bu olay? aralarındaki fark bana ilerde online veya fiziksel yurtdışı alışverişlerde sıkıntı yaratabilir mi?




 

10 sene önce, asya ülkelerinde mastercard kabul edilmez veya visa kabul edilmez diye kapısında levha olan dükkanlar görmüştüm; fakat artık olduğunu zannetmiyorum.

malheiros

Bazı Latin Amerika ülkelerinde visanın kapsaması daha geniş. Sanırım alınan komisyonlarla alakalı bir şey. Kredi kartı alacağınız bankaya özel olarak bildirmeniz gerek visa veya mastercard istediğinizi. Bir de bankalar çıkarttıkları kart başına visa veya mastercard'a lisans bedeli ödüyor. Mastercard sanırım daha düşük bedel talep ettiği için tercih belirtmezseniz standart mastercard basıp yolluyorlar.

redskull

dikkat ettim de kredi kartlarının mastercard, banka kartlarının visa olduğu fark etmiştim.

benim bu konu ile tek sıkıntım fransa'da olmuştu. otel sadece visa kredi kartını kabul ediyordu. nakit ödemek zorunda kalmıştık

hononu

Bankanın MasterCard ve Visa ile yaptığı anlaşmalara göre belirleniyor. Yakın zamanda hiç "MasterCard geçer ama Visa kullanılmaz" gibi bir şey hatırlamıyorum. Bildiğim kadarıyla birbirileriyle işlemleri takaslıyorlar.

salihdt
1

mobil görünümden çık