0.99'dan çekmiştim, konut kredisi, 10 yıl vadeli.
2800 ödüyorum. o zaman dolar 3.50 falandı.

şimdi dolar 6 lira olmuşken
ben kârlı bir iş mi yaptım yoksa boka mı battım?

yorumlayacak ekonomi altyapım yok kusura bakmayın.

 

enflasyon %20-25 üzerine çıktı, sizin faiz %12/13 olsa fazlasıyla kardasınız. iyi iş.

cedex

Kardasınız. Konut kredisinde geri çağırma da yok kanunen, yani banka "lan faiz arttı verdiğim kredileri zamanında ucuza vermiştim, geri çağırayım" diye düşünemez.

Siz hep 2800 ödeyeceksiniz, zamanla geliriniz azar azar da olsa artacak. Bir iki sene ev fiyatları yatırım aracı olarak kar sağlamaz, ama sonrasında evinizin de değeri yükselecek.

Win win yani, kredi taksitlerini ödeyebildiğiniz sürece sıkıntı yok.

John Bloor

Sen neden batasın zaten TL üzerinden borçlanmışsın, borcunu TL üzerinden ödüyorsun, TL değer kaybederken sen yine 2800 lira ödeyeceksin, 10 sene sonra ödeyeceğin 2800 lira zaten sakız parası gibi bir şey olur.

angelus

ekonomi stabil gitseydi sen aylik 800 dolar taksit oduyor olacaktin. su anki tabloda odedigin taksit 466 dolar. (evet maasin da ayni oranda eridi ama maasin artacak, taksit miktarin hep ayni kalacak)

brkylmz

şimdi sen kendi paranı eve yatırmadığın için kardasın. zaten öyle bir paran yoktu, borç aldın.

düşen kurdan borç aldığın için kardasın. şimdi enflasyon tavan yapacağı için senin taksit/maaş oranın düşecek falan.

diğer yandan evin değeri dolar olarak düştü. ama zaten o kadar paran olmadığı ve dolar yatırmadığın için bu seni fazla ilgilendirmez.

babilbaligi

kârdasın diyemiyorum çünkü fazilerin yükselmesi ev fiyatlarını düşürüyor .aldığın ev fiyatından zarardasın

Bostan
1

mobil görünümden çık