selam millet, bir kaç yıldır ev almak için para biriktiriyoruz. bu sene bir miktar banka kredisi çekip evi alacaktık. fakat son gelişmeler ışığında artık ev almamız zorrrrrrr.

zaten istediğimiz evin fiyatı da 700.000.-TL'ye uçmuş.

şimdi elde var 250.000.-TL lirası. Vadeli hesaptaydı. 1 eylül de 200.000.-TL dönüyor. Bugün 50.000.-TL kadarı geri döndü.

diğer kısım için mecbur eylül ayını bekleyeceğim.

eldeki 50.000.- için ne yapalım ?

iyi akşamlar.

 

çok komik evin 700k ya uçması. bu faizlerle kim ev almak isteyecek bi de şerefsizler evin fiyatını yükseltiyor. bence bekle faizler daha da artarsa her türlü fiyat kırarlar bence o evi 450k gibi alırsın. kalan 50k yı da 4 e böl dolar altın faiz ve euro yap. riski sıfırlamış olursun.

lata

kısa vadede borç krizinde olan inşaat firmaları elindeki ev stoklarını nakite çevirmek için zaten çok uyguna verecekler, 2019'u beklemek iyi olabilir

bugün 700bin dediğiniz şey yarın 250bin bile olabilir. tavsiyem istanbul içi ise deprem olayını en birinci planda tutmanız..

emlak sitelerindeki fiyat değişim trendlerini ve reidin emlak sitesini de inceleyin

probiyotik

usd eur ve altına paylaştırırdım ben olsaydım.

retiredcolonel

Malikane degilse bugun 700 bine ev alinmaz. Alelade bir apartman dairesi istanbulda modada deniz falan gormuyorsa 700 bin etmez (bu kadar arz fazlasi varken). Hele fiyati uctuysa, sakin ha. Neyine guvenip fiyat yukseltiyorlar satamadiklari halde... Hepsi tutturabildigine oyle bir topa girmeyin derim ben.

Elindeki TL icin ise allah kolaylik versin diyorum. Yarin ne olacagini kestirmek zor, kisa vade icin gerekli degilse TL ve Venezuela bolivarinda tutmayin da her sey olur bence. Ama haftaya lazim olacak dersen bilinmez.

robokot
1

mobil görünümden çık