
yeni araba alırken eski arabaları verince ötv indirimi oluyor ya, o olmasın?


Eski aracını hurdaya çıkarana devlet sıfır km araç alımlarında 10 bin tl ötv indirimi sağlıyor. Şimdi bu Tofaş'ın sahibinin sıfır km araç alma durumu yok. 10 bin liralık hakkı var ama kullanamıyor. Aracı da hurda. Adama diyor ki, al hiç yoktan iyidir, bana 3-4 bin ateşle. 6-7 de indirimin olsun o sayede.
Mantıklı mı? Alıcı için mantıklı. Ha şu anki sıfır km araç piyasasında 100k+ olmuş arabalar. Bir arabaya 100k+ verirken 6-7 binlik indirim için bu işlerle uğraşmazdım. Bayiyle pazarlığı sıkı tutardım, o da yeterdi.


Sıfır araba almak için bayiye gittiğinizde hurda indirimi alabilecek aracınız var mı diye soruyorlar. Yoksa bayi kendisi de ayarlayabiliyor. Büyük ihtimal bayilere satıyorlar bunları. Bayi kendisi ayarlayınca 2-3 bin lira indirim oluyor sıfır aracın fiyatından.
