5 yaşında çocuk , anne baba boşanmış, velayet annede. Anne şimdi evlendi ve başka bir şehire gidip yaşamak istiyor. Bu konuyu çocuğun babasına söyledi. Telefonda tehdit edildi ve ağza alınmayacak hakaretler etti. Eski koca yeni kocayı kışkırtmak için elinden geleni yapıyor.

Kadın ve yeni eşi mutlu
Gidecekleri şehirde kendi evleri işleri arabaları var.
Çocuğu okula ön kayıt bile yaptırdılar
Çocuğun üvey baba ile sorunu yok

Eldeki veriler bunlar, sizce kanun bu taşınmayı engeller mi?
Nasıl bir yol izlenmeli?

Googledan baktım bilgi kirliliği var sizlere danışmak istedim.

Not; bu arada ben yeni kocayım :)

 

Hayat zaten bu kadar zorken, çok daha zorunu seçmişsin kendine. Bunlar iyi günlerin. Sen bir de o çocuğun ergen zamanlarını gör. Allah güç kuvvet versin.
Mesela mezuniyet töreninde parasını aile bütçesinden karşıladığın cübbeyi giyip, babasına şirin görünmek için sana tavır yapmasını sineye çekecek, yine de tatsızlık olmasın diye, mezuniyet hediyesini tebessüm ederek takdim edeceksin.
Hukuğun her alanında internette bilgi kirliliği oluyor. Çünkü her olay kendine özel, kanunlarımız esnek, hakim yorumları çok farklı. İçtihat denizinde boğuluyor insan.

oguz altun

abi kolay gelsin. ben okurken saclarim dokuldu.

ehti

Allah sabir versin, boguluyor insan.

müptezel dostoyevski

Velayete sahip olan taraf çocuğun menfaatini gözeterek hareket ettiği müddetçe taşınmak vs sorun teşkil etmez. Şehir değişikliği yapılamaz diye bir şey Yok. Mahkeme için önemli olan çocuğun bu durumdan olumsuz etkilenmemesi.
Kolaylıklar dilerim ben de...

cücegezegen

@cücegezegen e cevaben;
Velayete sahip olmayan tarafın çocuğu görme hakkının rızasız olarak elinden alınması durumu söz konusu değil mi burada?
'Çocuğun bu durumdan olumsuz etkilenmemesi' durumu çok göreceli değil mi? Göreceliliği yoruma açık değil mi?
Bu durumda velayet konusunun yeniden gözden geçirilmesi gündeme getirilemez mi?

oguz altun

Sn. Oğuz Altun’a, her durum kendi özelinde değerlendirmek gerekir. Kişisel ilişki süreleri farklı şehirlerde olunmasına göre değiştirilebilir. Çekişmeli olan böyle bir hususta zaten rızayı temin etmek mümkün olmayacaktır. Velayet değişikliği başlı başına farklı sebeplerle değerlendirilir. Burada salt annenin çocuğa farklı bir şehirde gelecek kurması velayet değişikliği sebebi yaratmaz. Yeterki bu değişiklik babası ile görüşmeyi engellemeye yönelik bir amaç taşımasın.
Saygılarımla

cücegezegen

'Her konu kendi özelinde değerlendirilmelidir.' müştereğinde buluşmuş durumdayız. Ben size yerden göğe hak veriyorum. Ancak; 'Yeter ki...' sözünden sonra söyledikleriniz bile olayı muğlaklaştırıyor.
Soru soranın, siyah ve beyaz netliğinde bir cevap beklentisi var.
Ben bu konuda haddinden fazla gri olduğunu vurgulamak istedim sadece.
Yanlış bir dil kullandıysam affola.

oguz altun

karısı kendisin yakın zamanda 8 aylık bebeği ile terkedilmiş bir adam olarak, böyle bir şey yaparsan tüm günahlarım sana girsin. ne bileyim allah varsa da belanı verebilir sorun yok.

ne demek babasından çocuk ayırmak. pislerim arabasına, evine. araba bildiğim kadarıyla başka şehirden başka şehire gidebiliyor. ev işini de oradakileri satıp burada alabilirsiniz herşeyi.

ama işte olay tabi ki bunlar dğeil, olay çocuğu babadan ayırmak.
başka şehire gidip yaşamak da tam senin fikrdndir bence.

liriamer
1

mobil görünümden çık