[q]
(4) 

Bir excel sorusu daha

Depik #1296543
Her hücrede farklı sayılar olan bir tablom var ve ben her hücre içine kısa yoldan aynı formülü uygulamak istiyorum. Örnek vermek gerekirse;

A1 5620 =ÇARPIM(5620;$C$3)
A2 6320 =ÇARPIM(6320;$C$3)
B1 420 =ÇARPIM(420;$C$3)
C8 670 =ÇARPIM(670;$C$3)

sayı1 kısmında hücre adı değilde rakamlarla değer yazılmak zorunda. Onu yapmayı beceremedim. Nasıl halledebilirim?

 

anladığım kadarıyla istediğin şeyi oluşturması mümkün değil. otomatik olarak sayı yazmasını sağlaman mümkün değil hücre olarak yapmak niye istemiyorsun?

isvicre rakisi

@isvicre rakisi çünkü bu hücreleri çarpacağım C3 sütunundaki değer ihtiyaca göre değişecek. Her değiştiğinde o sayıyı hücreyle değil oradaki sabit değerle çarpmasını istiyorum

Depik

C3 değişince değer değişiyor zaten. Orada hücre adı yazmasının sakıncasını ben de anlamadım.

IncredibleMau

Benim mallığımda olabilir excel'den pek anlamıyorum ama benim bu formülleri yazmaya çalıştığım yer zaten o değerlerin olduğu hücrenin içi. Yani farklı bir hücre içine =ÇARPIM(A1;$C$3) yazmıyorum, A1 hücresine yazmak zorundayım.

Daha basit şekilde açıklamam gerekirse; elimde dağınık şekilde 1600 hücrelik değerler var. Ben bu hücreleri tek bir hücrenin içindeki değerle çarpmak istiyorum fakat bu tek hücrelik değer değişken olduğundan bunu sürekli tekrarlamam gerekiyor. Ben de her hücreye tek tek =ÇARPIM(sayı;$C$3) ya da =sayı*c3 yazmaktansa daha kolay bir yöntemini arıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Depik
1

mobil görünümden çık