Yaş 29.5, bu vakte kadar yüksek lisans tecilliydim, bu dönem ise öğrenciliğim düştü. Tatil esnasında, otele verdiğim kayıt sebebiyle Kimlik Bildirim Sistemi'nde yoklama kaçağı/bakaya olarak gözüktüğümden jandarmaya çağrıldım ve tebliğ imzaladım (bu arada e-devlette ''31 Temmuz 2018'e kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur'' yazıyordu bir hafta önce, şimdi ise ''askerlik şubesine gitmeli'' filan yazıyor). Tebliğin içeriği de ''15 gün içerisinde askerlik şubesine 2 adet vesikalık fotoğraf, T.C. Kimlik kartı, mezuniyet varsa bonservis ve hastalıklarıma ait belgeleri de götüreceğim'' gibi ifadeler yer alıyor.

Şimdi bedelli meselesi de malum... Yararlanmak isteyeceğim. Bir son dakika haberi de var, ''Ağustos celbinde gidecekler de bedelliden yararlanabilecek.'' şeklinde: www.hurriyet.com.tr

Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda net bilgi verecek bilgililere şimdiden teşekkürler...

(Tik'ler hemen)

 

hocam rahat ol, bedelli ile ilgili süreci bekle. bugün yetkili biri "kışladan içeri adım atmamış herkes yararlanacak" dedi, sen de bunlardan birisin. en fazla kağıt imzalarsın dert değil.

giovanne

normalde para cezası alacaksındır. aslında normalde bir dahaki celp döneminde askere gidecektin lakin bedelli askerlik geliyor.

dolayısıyla 2 hafta bekle bedelliden yararlanıp işi kapatırsın. ha cezan ne olur bilmiyorum.

bedelliden yararlanamama gibi bir durumun olmaz. bu tarz durumlar için bu bedelli zaten.

AlsterWasser

Sen zaten şu an başvursan 98/4 olarak gideceksin. Ağustos celbi için başvurular mayısta bitmişti.
Bedelil yapacağın kesin ise git şubeye başlat işlemlerini, bedelli çıkınca yararlanırsın. Şu an konuşulanlara göre kışlaya giriş yapmamış herkes yararlanabilecek. 98/3lerin yerleri açıklandı örneğin, 1. grup 27 Temmuz'da birliklerine katılacaklar, onlar bile yararlanabiliyor.

battal gemalmaz
1

mobil görünümden çık