Bunun görüldüğü ilk entry hangisidir, neden bitti, iğrenç değil mi?
eksisozluk.com



 

neden iğrenç olsun ki? bir çeşit anlatım tarzı işte.
adam emek vermiş. şimdiki kırolar gibi "arkadaşlar şöyle şöyle oldu napmam lazım" diye mi entry girselerdi?

işimdeyim gücümdeyim

Normali oydu. Ssg'nin de gerçek adını neredeyse kimse kullanmazdı. Hınzırlık maksatlı entry içinde Sedat vs geçirirlerdi. Kendin hakkında konuşmak "ayıptı".

podrostok

Sözlüğün şimdiki haline bakınca bilakis son derece kaliteli duruyor.

bos gezenin bos ustasi

Şimdikinden çok daha iyi+1

Amaranta ursula

podrostok + 1
Sözlük forum ya da günlük olmadığından, örneği olabilidiğince Wikipedia’daki gibi ya da gazete haberi gibi yazmak gerekiyordu. Şimdiki “içimi buraya döküyorum ben” haline tercih ederim.

aychovsky

aychovsky artı 1

sirahmet

sözlüğün ilk yılları yazınca 1999,2000 yılları falan sandım. terelelli temcik altıncı nesil yazar, yani 2004 girişli :)

burada gösterdiğin entry aslında sözlüğün daha yumuşamış bir zamanında yazılmış.
eskiden anekdotal entrylere daha çok karşı çıkılırdı.şuraya bakabilirsin: (bkz: sadece anekdotal entry girmek)(bkz: anekdotal entry)

benim sözlükte hiç sevmediğim şey ise alıntı şeklinde entry girip alakasız isim ve yer yazmaları idi.şunun gibi

"sakla samanı gelir zamanı"

ricky martin, yozgat

tabudeviren

öncelikle entry'nin yarısında 1. tekile dönüyor. sadece başı 3. tekil. o yıllarda ben de yazardım, çok da baskın bir ekol değildi bu. bu entry'de yazar öyle tercih etmiş ama gayet kendinden 1. tekil olarak bahsedenler de vardı.

neden öyle tercih etmiş diye sorarsan, o yıllarda sosyal medyayla kitlelere empoze edilen "ben önemli biriyim, o yüzden yaşadıklarım da çok önemli" algısı yoktu. millet hayatını kimliğini karakterini vs. ortaya dökmek için delirmiyordu. anonimlik esastı. o yüzden ulu orta yerde başından geçen bir olayı anlatmak cesaret isteyen, hatta yerine göre ayıp kaçan bir hareketti. o yüzden insanlar kendinden 3. tekilmiş gibi bahsederken daha rahat hissediyordu muhtemelen.

son olarak, o yılların naifliği, şu günkü egoist narsist internet üslubuna her türlü basar. sözlüğün asıl şu anki hali iğrenç geliyor bana.

sir gawain

Ben bu tür entry'leri seviyorum. Hatta asıl şu an kendisine nickaltı girenler iğrenç gelse de 1999-2003 arası falan bu üslupla yazılan nickaltı entry'leri bile seviyorum.

"Sözlük" deyince bende canlanan şey bu zaten. Şimdiki saçma sapan iç dökmelik, 1-2 cümlelik anlatım bozukluğu ya da yazım yanlışı dolu "şey"ler değil.

Ayrıca gerçekten kendi instagram hesabının reklamını yapmak için yarışan ya da gündem olan bir konuda popüler kültürde yer edinmiş saçma sapan 2-3 kelimelik kalıplarla "bakınız" vererek çok komik olduğuna inanan insanların olduğu bir sözlükte bunun gibi entry'leri iğrenç bulabiliyor musunuz?

ms brownstone
1

mobil görünümden çık