Merhaba Arkadaşlar,

Yurt dışında bir otel ile mail vasıtasıyla iletişime geçtim. Normal fiyatından daha ucuza bir teklif gönderdiler. Rezervasyonu garanti altına almak için kredi kartı bilgilerimi doldurmam gereken form gönderdiler. Formun altında da kimlik fotoğrafınızı ve kredi kartının ön ve arka yüz fotoğrafınıda maile ekleyin diyor? Bunu neden isterler? Sakata gelmeyelim?

Göndereyim mi sizce?

Teşekkürler.

 

Elbette dolandırıcı olabilecekleri gibi bilindik oteller tarafından da uygulanan bir yöntem bu. Daha önce rezervasyon yapmak istediğimizde böyle bir istekte bulunan otele kibarca kredi kartı bilgilerimi veremeyeceğimi, mümkünse kimlik fotoğrafımın yeterli gelmesini istediğimi belirtmiştim. Adamlar da hayhay efendim diyerek rezervasyonu yapmışlardı (bu otel Amerika'da idi ama inanın ismini hatırlamıyorum). Siz de güvenemiyorsanız kredi kartı bilgisi paylaşmak istemediğinizi belirtebilirsiniz.

gonion

dediğiniz yöntem mail order. türkiyede de yaygın olarak kullanılıyor ve standart formların hepsinin altında aynı ibare mevcut.

örnek;
www.docdroid.net

ama şu ana kadar kimlik ve kart fotoğrafı hiç göndermedim ben, sadece kk bilgileri yazıp gönderdim. o şekilde de ödeme alabiliyolar zaten. siz de göndermeyin. zaten dolandırıcı ise doldurduğunuz formla da kk bilgilerine sahip oluyolar.

elorelia

Ben cvv kodunu vermem kimseye

all girls dream

Ben olsam göndermezdim.

chitosan
1

mobil görünümden çık