Dizlerim squat ve lunge gibi çömelme hareketleri yaptığımda sorun çıkarıyor. Hele de bu hareketleri HIIT'te olduğu gibi hızlı hızlı yaparsam sakatlanırım muhtemelen. Bu çömelme hareketlerini içermeyen ama etkili HIIT programları tavsiye edebilir misiniz?
Cinsiyet: Kadın



 

Diz hemen her harekette dominant bölge, hem HIIT yapayım hem dizlerim etkilenmesin diye bir şey olamaz sadece üst gövdeyi çalıştırmadığın sürece, yüksek yoğunluğu yakalaman için illa ki bacaklarını kullanacaksın, o zaman da dizlerin etkilenecek. Dizlerinde sıkıntı varsa, HIIT yapmak yerine daha düşük yoğunluklu egzersizleri tercih etmelisin.

angelus

Elbette her harekette dizler girer işin içine ama bana iyi gelmeyen squat ve lunge. Farklı hareketler deneyerek kendi vücudumu az çok tanıdım, neyin iyi gelmeyeceğine karar verebilirim. Fakat kafama göre program oluşturamayacağım için örnek arıyorum.

dento

Squat ve lunge'sız HIIT yapabilirsin. Ben mesela düz treadmill'de yapıyorum 40 saniye 16 km'de koşu, 20 saniye 5 km'de yürüyüş. 20 tekrar.

Onun dışında koşarak yapmak istemiyorum diyosan en mantıklısı battle rope ile yapacağın HIIT bana göre.

www.youtube.com

noluyo yaa

Madem öyle diyorsun, tamam program veriyorum:


3*30 jumping jack

3*10 Burpee

3*30 Mountain Climber

3*30 High Knees

20 dakika boyunca, aralarında 10 saniye dinlenerek, her bir döngüyü tamamladıktan sonra da 1 dakika dinlenerek tamamlıyorsun. Kolay gelsin.

angelus

Squat ve lunge yerine bunları yapabilirsin:
girlsgonesporty.com

Eğer bir sakatlığın yoksa bence formun doğru olmadığı için problem yaşıyorsun, bu hareketlerden kaçınmak yerine formunu düzeltmeyi deneyebilirsin.

peggy
1

mobil görünümden çık