Benim bir kiracım var. Yaklaşık 2 senedir kira alamıyorum, işleri kötü fazlada üstüne gitmiyorum.
Herhangibir kira sözleşmesi yada banka hesabıma para yatırma gibi bir durumda olmadı.

Sorum; Bu adam yarın gitse bana olan borcunu kanıtlayamam, bu borcu kabul etmesi için yani ileride yasal yoldan hakkımı arayabilmek için ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım?

 

sözlü kira sözleşmesi var aranızda. ayrıca aradan epey bir vakit geçmiş.ispat hukuku açısından siz sıkıntıçekersiniz. Yani adam 2 yıldır kirayı elden ödüyorum diyebilir.ve bu iidiasını çürütmek size düşebilir. Bu halde tanıkla ispat yoluna gidebilme ihtimaliniz epey zayıf. ayrıca 500 tl ve üzeri ev kiraları ile bedeli ne olursa olsun işyeri kiralarının bankaya yatırılma zorunluluğu var.
yapmanız gereken kiracınıza geçmiş dönem borcunuzun tamamını belirten bir belgeye imza attırmanız sizin açınızdan önem arzediyor.yeni bir kira sözleşmesi yapıp içeriğine geçmiş dönem borçlarını da gösteren bir ibare ekleyin en azından. yoksa icraya verin diyeceğim ama itiraz ederse siz zor durumda kalırsınız.

ground

çok teşekkür ederim
"kiracınıza geçmiş dönem borcunuzun tamamını belirten bir belgeye imza attırmanız"
bu belge ne olabilir?noterden ihtar falan mı?

frtcek

geçmiş dönem borcu için senet alın, bundan sonrası için de sözleşme hazırlayın. bankayı da ödeme yeri olarak işaretleyin ki zaten zorunlu artık.

kabul etmezse, ödemezsen ödeme yine de bulunsun bu evraklar, diye huyuna gidin. yoksa şimdi kaçıp gitse bir şey ispatlayamazsınız. zor yani ispatı, imkansız olmasa da.

pomolilik

peki senet imzalatmaktan daha öte bir method var mı?çek mesela?yada daha iyisi?

frtcek

bütün problem ispat yükünü karşı tarafa geçirmekte ki bunu da yapabilmenin bir yolu yok gibi görünüyor burada. Arkadaşlar yazmış zaten yapılabilecekleri.
eğer bu belgeyi imzalatmaz iseniz tek yok olarak icra takibi kalıyor ki orada da itiraz etmemesini umacaksınız. Eğer itiraz ederse o yol da tıkanır.

evrendeki en mutevazi insanim

senet veya belge derken alelade bir belge.
örneğin. 01.12 2008 ile 01 12 2009 tarihleri arasında birikmiş olan kira borcum x tl dir. veya bu borcu şu tarihte ödeyeceğim altına isim imza olabilir. mümkünse tamamı el yazısı olsun yoksa adı soyadı tarih ve imza el yazısı olsun.
veya yeni bir kira kontratı yapın ek madde olarak böyle bir ibare ekleyin. ancak eklenen ibarenin de altına ayrıca imza attırın ki "sonradan eklendiği" iddiasını bertaraf edebilesiniz.

ground
1

mobil görünümden çık