Dün gece, uyuduktan hemen sonra diyebilirim. Birden uyandım, bütün vücudum uyuşmuş. Dişlerimi tamamen sıkmışım. Ne nefes alabiliyorum ne verebiliyorum. Sanki beynime oksijen gitmedi gibi. Böyle burnum hatta beynim patlayacak gibi hissettim. Hareket etmek istedim edemedim. Aklımdan “Galiba ölüyorum, ses de çıkaramam beni gelip ölü bulacaklar” diye geçirdim. Sonra biraz direneyim dedim. Elimi telefona atmak istedim ama hareket edemedim. Birkaç saniyede yavaş yavaş çözüldüm ve ayağa kalktım. Ama hala vücudum uyuşuktu. Tansiyonuma bakmak geldi aklıma sadece 11-7 çıktı. Annem rüya görmüşsündür dedi ama bence rüya değildi. Doktora gitsek mi dedim ama oldu bitti doktor ne yapabilir ya da tıbbi bir şey mi anlamadım ki.
Sizce bana ne oldu?



 

Uyku felci aka karabasan. Korkulacak bir durum yok herkesin basina gelebilecek bi uyku hali. Asiri yorgunluk, zihinsel mesguliyet veya depresyon sebebi olabilir. Hicbiri sebep olmayabilir de. Doktor degilim bilirkisiyim. Bir donem Gecede 30-40 arasi oluyordu bahsettiginiz nobet.

allah yazdiysa bozsun

Daha önceden de karabasandan şüphelendiğim durumlar olmuştu. Onlarda yalnızca hareket edememiştim. Bu sefer nefes alamadım, beynim patlayacak gibi oldu. Böyle de mi oluyormuş karabasan?

hrvl

kabaca, zihin uyanıyor ancak beden uyanamıyor. çok yaygın.

stanley weber

Nocturnal panik de olabilir

mabesa
1

mobil görünümden çık