son 1-2 haftadır bu garip bina ilgimi çekmeye başladı. bir kaç arkadaşıma sordum, ne binası olduğunu bilemediler. yıllardır o muhitte oturan kız arkadaşım da ne olduğunu bilemedi. yalnızca yıllar önce bu binada bir gece vakti çok şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

binayı tarif edeyim: pazardan çankaya üniversitesi'ne giden yolun üzerinde, kılıçarslan lisesi'nin önünde. kiler marketin karşısında, biraz çaprazda, yukarıda. halı sahalar falan var o civarda. baya büyük üçgen bir çatısı var. hemen önünde yapı kredi atm'si var. civarında herhangi bir tabela yok. ya da akşam vakti göremedim. o cadde üzerinde bir girişi var, bekçi kulübesi var. ama içinde görevli falan yok. girişte de "dikkat köpek var" yazıyor. çok büyük olasılıkla bir fabrika. çünkü büyükçe bacaları var ve arkasında 2 tane kocaman beyaz, silindir depolar var. ama şehrin göbeğinde fabrika ne alaka =) bir de o bacalardan duman tüttüğünü gördüğümü hatırlamıyorum. fabrikaysa eğer çalışmıyor gibi. fakat içerisinin aydınlatıldığı görülebiliyor.

google earth'te ya da maps'te herhangi bir açıklama yok. koordinatları da şöyle: 39°53'44.31"K 32°47'49.18"E

baya ayrıntı verdim sanırım =) eminim bir bilen çıkacaktır. şu patlama olayı ile ilgili de bilgisi olan varsa çok süper olur.

 

ısıtma merkezi diye biliyorum. patlama da bu merkezin arkasındaki yemekhanede olmuştu. sanırım sanayi tipi tüplerden biri/birkaçı patlamıştı. cam çerçeve inmiş, yaklaşık 300m ötedeki oturduğum apartman deprem oluyormuşçasına sarsılmıştı. yılı hatırlayamıyorum.

mevtagezer

Patlamayı bilmiyorum ama orası bildiğin fabrikaymış. Eniştem orada çalışıyordu, çok küçükken gitmiştim hayal meyal hatırlıyorum. Film bile çekilmiş orada. Ama sonra ne olaylar döndü neler oldu orada bilmiyorum maalesef.

paddle steamer

orası ısı merkezı.. yıl 2003 aylardan nısan, mayıs.. saatler 23 30 suları.. butun mahalle sallanmıstı.. bomba falan dıye gıtmıstık ama gaz kacagı yuzunden olmustu patlama..

nouma21

ısı merkezi, eskiden bütün sitenin merkezi ısıtma sistemiydi şimdi ne bilmiyorum...

thefin

patlama oldugunda orada oturmuyordum ama 3 sene once merkezi sistemden cikildigi icin atil duruyordur.

osuruklu
1

mobil görünümden çık