Yarın üniversite sınavında salon başkanıyım, önerilerinizi alırım

Hocam ben de bu sınava birçok kez girmiş bir insan olarak gereğinden fazla konuşan gözetmenlere ve salon başkanlarına gıcık olduğumu belirtmek isterim. Bazı gözetmenler konuştukları zaman öğrencileri rahatlatacaklarını düşünüyorlar. Kurallar dışında öğrencilere taktik olsun diye, moral versin diye bir şeyler söylemenize gerçekten gerek yok. İşinizi dikkatli bir şekilde yapmanız onlar için yeter de artar bile. Sınavda az da olsa fısır fısır konuşmamak gerekiyor. Mümkün olduğunca az dolaşın, az konuşun. Mümkün olduğu kadar doğal olun. Öğrenciler bu tip prosedürler yüzünden daha da gerilmesin.


Birilerinden öneri almana falan gerek yok.
Size verilecek olan sınav uygulama yönergesinde sınavı nasıl ve ne şekilde yapacağınız, kitapçıkları ne zaman dağıtmanız gerektiğine dair bütün bilgiler yazıyor. O yönergeyi takip edin, bir sıkıntı olmaz.


şaka gibi dünden beridir duyuruda ikidir bu soru soruluyor, ya kimse sizi yemeyecek, sakin olun, zaten herşey standart, başkan da gözetmen de aynı işi yapıyor.


"her şey"
