[q]
(7) 

çapraz gitmek

baldur #129040
arkadaşlar bir dönem ya da 1 yıl çapraza düşmüş bir öğrenci okulunu 4 senede bitirebilir mi? bunun imkanı var mı?




 

çapraz dediğiniz irregular denen şey mi? okuluna göre değişir. benim bildiğim 4 yıllık okulu 3.5 yılda bitirenler var, üstten ve yaz okulundan dersler alarak. ve hatta bi arkadaşım bir dönem tekrar yapmıştı, uzattı sanıyoduk ama bu sene 4. yılında bitiriyor okulu.

emraah

ingilizcesini bilmiyorum, yani 1nci ve 2nci döneminde ders alıyor, ikinci yıla geçtiğinde ise 3.dönemden ders alamıyor, sadece,1nci dönemden ders alıyor, o dönem iyi olursa 2 ve 4üncü dönemleri alıyor.

baldur

ha evet, gayet mümkün. hatta aynı durum benim için de geçerliydi, ben beceremedim. okulunda yaz okulu varsa daha kolay olur. 7. dönemde 4. sınıfın bütün zorunlu derslerini alabilmek lazım (üstten veya önceden yaz okuluyla) bunun için, en zor kısmı o. yani bundan sonra pek ders bırakmadan devam edip kredi sıkıntısı yaşamamak lazım.

emraah

tamam da o 7nci döneme gelene kadar zaten okul otomatikman uzamış olmuyor mu?

baldur

hayır 7. dönemde 3. sınıf ve 4. sınıf derslerini beraber alıcaksın. bunlar zorunlu dersler olur, belki bir iki seçmeli ders alabilirsin. 4. 6. ve 8. dönemde bol bol seçmeli ders alıp mezun olmak için gereken krediyi toplayacaksın.

kendi okulum için konuşuyorum, benzerdir muhtemelen. ama senin okulunda herhangi bir birinci dönem dersini ikinci dönem veriyorlar mı, derslerin birbirini bağlama durumu var mıdır bilemiyorum.

emraah

yok herhangi bir güz dersini, bahar döneminde alamıyoruz.

baldur

Hangi okulda, hangi bölümde olduğunuza ve o bölümde (varsa) hangi seçmeli dersleri almak istediğinize göre değişir. Ben derslerden kalmayarak 4 senede mezun olamıyordum mesela çakışmalardan (bundan gaz alıp kaldım sonra.) Bölüm sekreterini boş bir anında yakalarsanız etraflıca öğrenebilirsiniz. En olmazsa elinize bir "hangi ders hangi dersi bağlıyor, hangi ders hangi dönem veriliyor" haritası versin.

irony
1

mobil görünümden çık