Aşağıdaki cover sanki şarkının orijinal temasını yansıtamamış, müzik bilgim yok ama kulağı tırmalıyor bunu hissediyorum.

İki solistin de sesleri tek başlarına çok güzel ama bir olmamışlık var. Var mı bu olmamışlığı açıklayacak müzik bilgisi olan.


www.youtube.com

 

hem vermek istediği mesaj hem de sahip olduğu "mağrur anadolu" ezgisine ters gelecek şekilde daha modern ve daha naif olarak söylenmesi olabilir sebebi. emin değilim çünkü bende "o olmamışlık" olmadı(hönk?)

Bruce

öncelikle şiir ''sonbahardan çizgiler'', kemal burkay'a ait bir şiir. siyasi nedenlerle hapisteyken yazıyor. yeni türkü'nün albümünde de ismi sonbahardan çizgiler olarak geçer şarkının fakat nedense mamak türküsü deniyor.

bu herif çok cıvık bir tip şarkının ruhuna uygun bir söyleyiş tarzı veya duruşu yok.

biravekahve

Çünkü çok fazla batı ezgisine dönüştürülmüş. Bu türkü böyle söylenmez ki. Bu şiir aslında Mamaktaki bir çok acıyı anlatmak için yazılmıştır. Ama ikisi de gülerek söylüyorlar. Aşırı ironik.

www.youtube.com

Şimdi bundaki his ötekinin hissi hiç aynı mı? Sen hiç sonbaharda Mamak gecekondularına gittin mi diye sorarlar adama. O gülümseme bi tarafına kaçar acıdan.

Resmen biri sorsun da içimi dökeyim diye bekliyormuşum. Tşkkrlr.

kablelvuku
1

mobil görünümden çık