
öss deneme sınavı konu anlatımlı soru bankası kitabı açıklaması gibi sormuşsun.
bir gün bir ressam bir sabah kalktı ve "yemişim kilisesini ben çıplak karı çizicem" dedi, böylece aydınlanma çağı başlamış oldu...
üzerine ne kitaplar yazıldı bu konunun, öyle şıp diye anlatmakla olmaz. okurken gözlerin bozulsun diye şu linki bırakıyorum hazırcı kardeş, her şeyin bir bedeli var bunu sakın unutma...
www.kasander.org


ihtiyaclar, endustri devrimi, matbaanin bulunmasi, fransiz devrimi..
endustri devrimiyle, isci sendikalari, onlarin haklari geldi. avrupali burjuvalar, halk isyan etmesin diye kazanclarin bir kismini halkla paylasmaya basladi. refah artti, hayat standartlari yukseldi. insanlarin ihtiyaclari degisti..
son olarak, avrupalilar anlatildigi kadar ozgur degil. sermaye sana ne kadar ozgurluk verirse, sen o kadar ozgursun.


Avrupa'da eğitim diye genel bir tabir kullanmak doğru değil. Bulgaristan da Avrupa, Finlandiya da, İrlanda da.
Bir de 1800'lerde baskıcı tek tip bir eğitim gerçekten var mıydı bunu tekrar bir araştır, tek bir düşünceyi he tamam bu böyle diyerek yorumlayıp üstüne yorum istemek yanlış.
1800'lerde orta çağ ile kıyaslandığında çok daha iyi düzey bir eğitim vardı diyebiliriz. Özellikle İngiltere'de.
Ama İskandinavya'da mesela 1800'ler kötüydü. Kilise halen güçlüydü, monarşi güçlüydü, açlık kıtlık sefalet vardı, çocuk ölümleri vardı Amerika'ya göç veriliyordu 1800'lerin sonunda. Ülkesine göre değişir dediğim gibi.


avrupada eğitim kalitesi düştü. hatta bize yaklaştı. artık kaliteli eğitim için en iyi adres abd deniyor.


Bence sen bunu Türk kitaplarından okumuşsun. Avrupa çok kısa sürede gelişti ve Ortadoğu başta olmak üzere çok hızlı bir şekilde geride bıraktı hepsini. ABD'ye bile yol gösterici oldu vs.
