merhaba bu e-kitap okuyucular hakkında kafama takılanları sormak istiyorum daha çok araştırma yapma fırsatım olmadı ama kullanan veya kullanan bir tanıdığı olan kişiler cevaplarsa sevinirim. 1 soruyu bile cevaplasanız fena olmaz.

1)sizce kindle mi kobo mu alınmalı yoksa bir başka e-okuyucuya mı yönelmeli
2)hangi modeli alınmalı bazılarının kendi içinde her ülkede kullanılabilecek internetleri varmış sanırım.
3)size göre kullanış bakımından artıları eksileri nelerdir ? (özellikle kullanış bakımından diye belirttim "kitap kokusu başka ya" diye bir eksi sayılmaması açısından)
4)içlerinde türkçe kitap kaynakları olarak imkan çok mu ?

minik bir e-okuyucu istiyorum kobo aura nasıl mesela ?

 

Kindle pw2 kullanıyorum 3 yıldır ve çok memnunum. Arkadaşıma kobo almaya gitmiştik, kindle kullanan bir arkadaşla dikkatimizi çekti, kobo’nun sayfa geçişi bir tık yavaş geldi bize.

2-internet çok da önemli mi bilmiyorum, ben sadece goodreads senkronu için kullanıyorum. Zaten tablet gibi değil internete giriş.

3-kitap kokusu diye ağlıyordum, şu an diyorum ki hayatta para verdiğim en güzel alet. Tugla gibi kitapları her zaman kindle’ımla yanımda taşıyabiliyorum ve yüzlerce başka kitabı. Mesela şeyi de seviyorum cihaz içinde bir kelime cümle vs aratıyorsun, hangi kitaplarda geçmiş bulabiliyorsun. Cümlenin altını çiziyorsun, her kitapta neleri çizmişim neleri not almışım hepsini toplu olarak görebiliyorum. Son olarak bir kelime tıklayınca ingilizcesi, wikipediadaki anlamı, türkçe anlamı vs çıkıyor.

4-meritokrasi linkinde binlerce türkçe kitap var, ingilizce olarak da bulmak çok basit zaten.

Aura’yı bilmiyorum, bence pw3 de araştır

Lusid*

1-kobo aura h2o edition 2 kullanyorum,ComfortLight PRO özelliği benim gibi karanlık loş ortamda kitap okumayı sevenler için çok iyi,onun haricinde epub ve pdf leri direkt cihazın içine atıp okuyabiliyorsunuz.
şarjı uzun gidiyor tatillerde,yolculuklar da hiç sıkıntı yok.

2-wifi özelliği var ancak güncelleme harici herhangi bir iş için kullanmadım.

3-kobo'yu alalı bir yıl olacak geçenlerde okuduğum kitaplarda aldığım bazı notları altını çizdiğim yerleri pc,internet ortamına aktarnak istedim ancak bunun basit bir yolunu bulamadım hesap üzerinden eşitleme veya pc'ye bağlayıp export edebilme gibi özellikler yokmuş bayağı üzdü.

4-meritokrasi- müteferrika ve internette hemen hemen istediğin herşeyi bulabildim.

sealth

Kobo aura kullanıyorum üç yıldır. Bir sıkıntı yaşamadım, iyi ki almışım derim her seferinde.

E-kitap okuyucular arasında genelde muazzam bir farklılık yok. Cep telefonu değiller neticede. Kindle kullanan da memnun, Kobo kullanan da. Ben tercihimi Kobo'dan yana kullandım.

Önemli denilebilecek artıları; şu an Türkiye'de resmi olarak satılıyor olması. Dolayısıyla yetkili bir servis var. Ne kadar iyi ne kadar kötü onu bilemiyorum.

İkinci olarak da Kobo, Kindle'a göre daha fazla format destekliyor. cbz gibi çizgi roman formatları vs.

bir fincan kahve ile film izlemek

Eşime şubat ayında kindle pw almıştık. Güncel versiyonunu (7. gen) Çok memnun. Format konusu calibre ile saniyede çözülüyor. Kindle’daki send to kindle özelliği çok güzel. Kitabı cihaza atmak için her defasında kablo ile bağlamaya gerek yok ayrıca. Kindle uzantılı mailinize kitabı yollamanız yeterli oluyor. Olmazsa olmaz değil ama hoş bir özellik. Hafif, boyutları ideal, ekran gayet kaliteli, arka ışık göz yormuyor. Açıkçası bu fiyata süper teknoloji. Kaynak konusu ise şöyle. Eski kitapların çoğunu illegal olarak bulabiliyorsunuz. Lakin yeni kitapları bulmak kolay değil. Satın alıp kullanmak mümkün tabi. Çoğu kitabın elektronik versiyonu da çıkıyor. Yakında e-readerlar çok yaygınlaşır. Eminim ki bulmak daha kolay olur.
Kobo’yu çok tavsiye etmişlerdi. Kötü olacağını hiç sanmam.

shotcrete

1,5 yıldır Kobo Aura kullanıyorum, Kindle alın derim. Hatta ben de satıp Kindle almayı düşünüyorum. Kobo cümlelerin altını çizmekte zorluk çıkarıyor. Yani asla tam olarak istediğiniz yeri çizemiyorsunuz, ya birkaç kelime fazla ya birkaç kelime eksik çiziyor. Pdflerde cümlelerin altını zaten çizemiyorsunuz (Bu Kindle’da mümkün mü bilmiyorum).

sacrilegious

1) ülkemizde koboya erişim çok kolay, kobo alınmalı.
2) aura one sorunsuz çalışıyor. ancak bu cihazın işlemcisi nette surf yapacak kadar gelişmiş bir işlemci değil. wifi ile anca updateleri vb alırsın.
3) yanınızda onlarca kitap ile seyahate çıkabiliyorsunuz. karanlıkta kendi ışığıyla okumaya devam edebiliyorsunuz.
4) türkçe ve ingilizce kaynak biraz senin maharetlerine kalmış. internetten arama yapman lazım. bazen her istediğin şıp diye bulunmuyor. ama çoğu içerik yeterli.

kobo aura gayet iyi.

eindaclub
1

mobil görünümden çık