mesela şöyle bi kitap varmış "a history of magic witchcraft and occultism" işte bu olayların tarihiyle ilgili bi kitap herhalde. bunu da şu anda gördüm mesela. bu konularla ilgili kitaplar kitapçılarda da pek bulunmuyor herhalde. nerelere bakmak lazım. ve bu konularla ilgili başka kitap tavsiyeniz varsa onları da görmek isterim. kolay bulunabilen bişeyler olsa hatta işte yerini filan da söyleseniz iyi olur. izmir'deyim ama istanbul da olur. türkçe olur, ingilizce olur.

kötü emellerimi artık gerçekleştirme zamanının geldiğini düşündüğümden değil de meraktan soruyorum, yanıtlamaktan çekinmeyin :p


 

valla konuyla ilgili çoook kitaplar kaynaklar var. e-book olarak allahını bulursun diyorum ve ekliyorum; öğrenmen gereken ilk kural 3 katı (three fold) kuralıdır. ne yaparsan üç katı le sana geri dönecektir. olayın "pop" halinden mi yoksa "gizemli" durumlardan mı etkilendiğini bilemiyorum. belki söyleyeceğim kitaplar sana hitap etmeyebilir...
bilinmeyen jung (aşağıdaki kitapla ilgili)
jung'un kırmızı kitabı en.wikipedia.org
osho - gizemli sırlar (internette bedava bulabilirsin sanıyorum)
ayrıca tüm kitapevlerinde raflar dolusu kitap var, sahaflarda da çok acaip şeyler bulunabiliyor.
yazarlardan madame blavatsky okuyabilirsin..
lovecraft'in necronomicon'u da dark side ama okumak sana kalmış..


nicki pterosaurus sanırım...
e-bookların şöyle faydaları var. 1800 lerin sonunda yazılan (okültizmin batıda patlaması) kitapların artık telifi olmadığı için çoğu e-book olarak var. bunlar bahsettiğiniz önemli kişilerin kendi kitapları. ancak dediğiniz gibi çoğu öykülerden oluşuyor fakat bu öyküler de insanları etkilemek amacıyla yazılmıştır. yani ruhunuzun sizin haberiniz olmadan titretilmesidir amaç. (nlp gibi) ayrıca okült tarihi yalnızca batıda değil diğer kültürlerde de aramanızı tavsiye ederim (kafaya üçüncü gözü açan tibetliler ve urallar daki şamanlar gibi) böylece okuma alanınız genişler ve bulabileceğiniz kitaplar artar.
ayrıca size bence türkçe yazılmış en önemli okült kitaplardan birini tavsiye edeceğim.
amak-ı hayal (hayalin derinliğinde) filibeli ahmet hilmi ya da hamdi.

kediebesi

aslında aradığım şey soruda da bahsettiğim gibi bu witchcraft ve okultizm denen olayların tarihi ve bu kadar genel olmasa da bunlarla ilgilenenen gerçekten yaşamış olan insanların yaptıkları, başlarına gelenler hatta büyü ve benzeri işleri yaparken izledikleri yöntemlerle ilgili kitaplar olabilir. yani mesela lovecraft'ın hikayelerini istemiyorum bu soruda ya da crowley'nin de bu konularla ilgili kitapları var sanırım ama bildiğim kadarıyla onlar da hikayelerden oluşan şeyler. ve e-book olayına da girmek istemiyorum. elimde doğru düzgün bi kitap olsun istiyorum. bir de türkçeye çevriminin saçmalama ihtimalinin yüksek olacağını ve de bulunabilme ihtimalinin az olduğunu düşündüğümden ingilizce de olabilir demiştim evet.

ben yazarken ikinci cevap silinmiş. silmeseydin ya, nikini de unuttum.

tepedeki psychedelic adam

Büyünün, Cadılığın ve Okültizmin Tarihi- W. B. Crow var.

nukleermalkav

www.hermetics.org yardımcı olabilir.. Güzel bir kaynaktır..

katil palyaco
1

mobil görünümden çık