bi de bi şey sorucam. ne zamandır kafamda bu. samimi söylüyorum bu olayla ilgisi yok. tamam lan biraz etkisi vardır belki: insan gibi yaşayabileceğim, insanların birbirlerini şekillerinden dolayı yargılamadığı, devlet memurlarının insanları azarlamadığı, adaletin hakkaniyetli işlediği bir yer var mı bildiğiniz?
iyide hocu bir iş mülakatına gitsen herkesin bildigi gibi takımdır , saçtır felan bunlara dikkat edicen. tamam farklıyım kimsenin hakkı yok felan diyorrsun ama kabul edilmek istedigin yer bir devlet dairesi . yani oraya uygun olmak zorundasın işi istiyorsan. çare yok.
yok sanırım.
ya ustalar ne alaka uzun saçla. memurluğa alsınlar hele bi kestiricez zike zike. bunu bilmiyorlar mıydı yani herifler?
Ben adliyede uzun saçlı küpeli genç çalışanlar da görmüştüm (belki mülakata takım elbiseli gittiler, saçı sonradan uzatıp küpe taktılar, o kadarını bilemiyorum).
sizin yere ve zamana uygun davranamayacağınızı düşünmüş olacaklar ki elemişler. evet bu mülakatlarda kişinin kılık kıyafetine, oturup kalkmasına, konuşmasına filan bakılıyor. zamanı nasıl kullandığınızdan gözünüzün ne tarafa baktığına kadar çok fazla kriter var. bilgi birikiminiz değil hal ve tavırlarınız ön planda. ve evet, ben de karşımda at hırsızı kılıklı biri gelse işe almazdım ne kadar zeki ve bilgili olursa olsun. yere ve zamana uygun davranışlar sergilemesini beklerim işe alacağım kişinin.
zaten kıyafet kalıplarına uymak zor geliyorsa, devlet memurluğu sizin için uygun değilmiş. daha serbest bir iş bulmanızı öneririm ben.
sanırım kıyafetin mülakat jürisinde "bu aday ciddiyetsiz biri" havası uyandırmış. zaten mülakatlar da bu tür elemeler için kullanılır. en rahat çalışma ortamına ve kıyafet serbestliğine ünivde çalışırken sahip olursun. ama orada bile işe giriş mülakatlarında takım elbiseyle girmen beklenir.
hocam devlete memur olmak niyetindesin, özellikle adalet bakanlığı gibi kasvetli bir kurumun memuru olmak için biraz efendi görünmen gerekirdi. bu benim görüşüm.
sana diğer seçeneği söylüyorum, sınav sonucuna idare mahkemesi'nde dava açarak taraflı davranıldığını ileri sürerek hakkını arayabilirsin. belki de bu alanda emsal teşkil edebilirsin. (bunu söyleyen bir avukat arkadaş)
soruna cvp olmayacak hacı ama bi el at yaa, 2 aydır f de çalışıyorum 70 yazabildim bi daha olur diye de şimdiden çalışmam lazım diyorum ben ne yapiyim ne ediyim?
nasıl göründüğünüz ve görünmek istediğiniz tercihi özel zamanlarınızda size aittir ancak görüşmede nasıl göründüğünüz zaten mülakatın bir parçasıdır. hem de önemli bir parçası. işe alınırsam düzelticem tabi, bunu bilmiyorlar mı tavrı yanlış. sen orda işe nasıl baktığını, saygı duyup duymadığını ya da işi ne kadar istediğini bikaç dakikada karşı tarafa iletmeye çalışıyorsun. giyim bunun çok önemli bir parçası. mülakata giderken, orada çalışmaya başlamış gibi bir hal ve tavır içerisinde gidilir ve ona göre giyinilir. mülakatı yapan seni öyle hayal ederek değerlendiriyor zaten ve oraya yakışıp yakışmadığına bakıyor.