Bir ulusun kalkınması demek, her bakımdan güzelleşmesi, yaşayış ve düşünce biçiminde güzele daha çok değer vermesi demektir. (1) Güzellik bir armağandır. (2) Çirkinlikler içinde kalkınma olamaz. (3) Toplumsal değerlere aykırı bir yaşam ulusları ileri götüremez, geliştiremez. (4) Sağlıklı ve onurlu bir toplum her açıdan temiz olmayı gerektirir.

Paragraftaki numaralandırılmış cümlelerden hangisi, anlatım akışını bozmaktadır?

a)1 b)2 c)3 d)4

not: nedenini de açıklarsanız sevinirim.

 

4

Konu kalkınmak ve güzelleşmek, cümle 1 güzellikle alakalı, cümle 2 güzellikle alakalı, cümle 3 kalkınmakla alakalı, cümle 4 ikisiyle de alakalı değil.

harvey

neden belirtelim lütfen!

newlywed

%90 a şıkkı olmalı.

Güzellik bir armağandır, cümlesini çıkardığımızda paragraf cümleleri birbiriyle uyumlu herhangi bir bozulma olmuyor. Oysa bu Güzellik bir armağandır, cümlesinden sonra gelen cümlelerin Güzellik bir armağandır cümlesine herhangi bir katkısı yok. Paragraf genel olarak kalkınmayla ilgili. Güzellik bir armağandır cümlesi ise sadece arada bir 'önerme' olarak kalmış.

1adam

@1adam 1'de de bir oturmamışlık var ama 4. cümle de alakasız gibi. genel tema güzellik ve kalkınma üzerine ama 4. cümlede daha çok temizlik vurgusu var. Açıkçası 1 de 4 de anlatım akışını bozuyor bence.

newlywed
1

mobil görünümden çık