Merhaba,

Ağustos ayındaki asker girişleri için 31 Mayıs başvurusu son günmüş, sizce şimdi hazırlanmaya başlasam her şeyi yetiştirebilir miyim? Bir de ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Süreci hiç bilmiyorum da.


 

herhangi bir sağlık sorunun yoksa tek günde bile halledilir işler. celp döneminin son günleri şubeler kalabalık oluyor biraz, erkenden gitmekte fayda var. askerlik şubesinden başvuruyu yapıyorsun. oradan muayene için aile hekimine gönderiyorlar seni. bir sorun yoksa aile hekimi askerliğe elverişlidir yazıyor. evrağı da şubeye teslim ediyorsun bu kadar. bir sağlık sorunu varsa aile hekimi hastaneye sevk ediyor, sevk işine girersen bir kaç günden bir kaç haftaya kadar yolu var.

nrmnm

10. Aya kadar ertelemem varmış, o bir sorun teşkil eder mi peki?

deneme

farketmez, başvurduğun zaman tecilini bozacaklar.

nrmnm

basvurusu toplam 1 saat anca sürüyor zaten, rahat yetişirsin.

MiraTaurus

Merhaba, ilden ile farkediyor sanırım. İzmirde başvuruyu e-devletten yapıyorsun. Daha sonra aile hekimine gidip sağlık raporu alıyorsun.
E-devletten başvuru 15dk gibi bir şey. Ancak aile hekimlerinin pek bir bilgisi yok sistem hakkında. Aile hekimi raporu sisteme girdikten sonra 1 hafta içinde askerlik şubesinden arandım ben.
Yine de mayıs sonuna kadar yetiştirebilirsin.

tek basina kosan cilgin
1

mobil görünümden çık