Dünde açmıştım aynı duyuruyu, ya ilgi görmedi yada gözden kaçtı, o yüzden yine açıyorum çünkü acil olarak cevaba ihtiyacım var. doktor arkadalardan rica ediyorum, çok önemli.

daha önceden rovamycine kullanmıştım 2 yada 3 kere. yalnız son kullanışımda çok fena kurdeşen çıkardı. bu tip alerjik reaksiyonlar az görülen yan etkiler arasındaymış.

şimdi tekrar kullanmak zorundayım -doktor sağolsun dediğim halde aynı etken maddede başka bir ilaç yazmış- eczacım zyrtec gibi bir antihistaminikle beraber kullanmamı önerdi. duyuru doktorları ne der acaba bu öneriye? ikisinin aynı anda kullanımı olası bir alerjik reaksiyona engel olur mu? -o kurdeşen resmen travma yaşattı bana aklıma geldikçe kaşınıyorum.- yada daha önemlisi bir zararı olur mu?

 

Kurdeşen (ürtiker) aşırı moral bozucu bir hadise ama en korkutucusu değil. Alerjik reaksiyonun ucu alerjik şok (anafilaksi) tablosuna kadar uzanabilir. Anafilaksi ise dakikalar içinde ölümle sonuçlanabilir (Google'dan bakınız). Yanında Zyrtec vb antihistaminik kullanmanız elbette engel olabilir veya olmaya çalışabilir ama BEN ŞAHSEN ALERJİMİN OLDUĞU BİR İLACI ASLA KULLANMAM VE KULLANDIRTMAM.

Edit: Belirtmeyi unutmuşum, doktorum evet.

gonion
1

mobil görünümden çık