oturduğum eve taşınalı birkaç ay oldu ama ben ikametimi henüz buraya aldırmadım. erken seçim kararı alınınca da seçim sonrasına kadar beklemeye karar verdim çünkü seçim tarihinde eski yaşadığım ilde olacağım.

apartmanın girişine seçmen listeleri asıldı ve benim evimde başka birinin kayıtlı olduğunu gördüm. şimdi ben gidip bunu bildirsem, sen nereden biliyorsun orda yaşamıyorsun ki diyecekler. ne yapabilirim?


 

Sizden önce oturanlar olmasın? Belki onlar da kayıtlarını aldırmamıştır.

inheritance

oradakinin kaydını sildirebilmen için elinde senin adına düzeblenmiş fatura ve kira kontratı ile gidip ikametgah adresini bahsi geçen yere taşıtman lazım. herkesin 2 tane ikametgah adresi bulunabiliyor. öncelikli ik. adres. oy kullanacağın yer olarak seçtirirsen diğerinden de adamı sildirmiş olursun.

polynikes

ikameti aldırmak dışında yapılabilecek bir şey yok. nasıl sizin ikametiniz hala eski adresinizdeyse onlarınki de öyle olabilir.

nrmnm

apartmandakiler evde benden önce bir kadının oturduğunu söylemişlerdi ama listede bir erkek ismi yazıyor. ev sahibine bu ismi soracağım. öyle biri oturmadı derse o zaman ne yapacağım bilmiyorum.

@polynikes iki tane ikamet adresi mümkün olduğunu hiç duymamıştım. faturayla muhtara mı gidiyorum?

sanxis

muhtara değil nüfus müdürlüğüne gideceksiniz.

nrmnm

taşınma arifesindeyim önce muhtarlıktan bir kağıt alınıp ordan nufus mudurluğune gidiceksin dediler son gün 12 mayıs bu arada. muhtarlık olayı sanırım henuz elimde adıma fatura olmamasından kaynaklı emin değiliz o konuda.

eja
1

mobil görünümden çık