Yanımda 2 kiloyu geçmeyecek peynir olacak - yani kişisel kullanım. Special food for medical reasons are exempt, diyor aslında; ama "kalsiyum eksikliğim var" bile desem yemeyebilirler.

Neyse, böyle bir durumda kalıp da sınırda rastgele seçilen biri var mı? Ceza ne oldu, ne yaptınız merak ettim. Şu an sözlük'teki "abd'ye uçakta aldığı elmayı bildirmeden soktu, $500 ceza yedi" başlığından gelip yazdım.


 

Doktordan kalsiyum eksikliğinize dair bir rapor ve tedavi olarak bahsettiğiniz peynirin önerildiğine dair yazılı bilgi görmek isterler öyle derseniz.

Tamamen gümrük görevlisinin keyfine kalmış ama gözlemlediğim kadarıyla eğer oturumunuz varsa iyi ihtimalle peynire el koyup sizi geçiriyorlar, kötü ihtimalle peynire el koyup bir de para cezası kesip sizi geçiriyorlar.

Eğer turist iseniz kötü ihtimalle sizi ülkeye sokmazlar ve vizenizi iptal ederler.

crown

almanya'da beni durdurup tüm bavulumu aramışlardı. sonra çantada peynir var dedim. geçtim. peyniri dedektörler buluyor sanırım. bilginiz olsun.

iddaaci

@ acemi
Fakir fukara gelsin ne var bunda?sana bizzat bir maliyeti söz konusu da değil. ona Afgan buna Arap diyip ötekileştirerek nereye varıldı? çözüm oldu mu? Aksine sayıları gittikçe arttı?
ahaber mi? tv den pek aram yok. başka tavsiye ettiğin bir kanal mı var?

1adam
1

mobil görünümden çık