Merhabalar. Özellikle tecrübe edinmiş olanlar varsa görüşlerini ve yorumlarını çok merak ediyorum. İşe girmeden önce askerliğin tecilli olduğu süreçte iş bulmak ile askerliği aradan çıkarıp sonrasında iş bulma arasındaki süreçte ciddi bir fark var mıdır? Deneyimlemiş veya çevresinden duyumları olanlar görüş bildirirse çok sevinirim. İnsan kaynakları vb. işe alım departmanında çalışanlar cv değerlendirmesi yaparken bu durum çok etkiliyor mu mesela veya ik çalışanı yakınları olanlar da yardımcı olabilir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




 

Ben o bahsi geçen süreyi deneyerek tecrübe ettim. Askerlik problemi var diye işe alınmadım. tavsiyem bir an önce aradan çıkartılması

ampirikukumil

@ampirikukumil Cevabınız için teşekkür ederim. Böyle olacağını bilseydim mezun olur olmaz giderdim askere. Neredeyse 1 yıl olacak mezun olalı hiçbir yerden ses seda yok. Hayır yüksek maaş gibi bir düşüncem bile yok. Başka şehirde olsa ev kiramı ödeyip karnımı doyursam bile çalışacağım, kenara para koymayı bile düşünmüyorum sırf tecrübem olsun diye ama dediğim gibi çağıran eden yok. Uyduruk bir okuldan da mezun olmadım. Buradaki tecrübe edinmiş kişilerin görüşlerine göre bir yol çizeceğim artık kendime.

bluedad

ben de aynı durumdan muzdaribim. keşke bitirir bitirmez gitseydim. anlaşmak üzere olduğum güzel yerler askerlikten dolayı hep vazgeçti maalesef.

giovanne

Askere gitmemisseniz firmalar icin bir eksi kriteriniz var.
Askere gitmisseniz baska eksi kriter ariyorlar. Bir an once bitirin gelin. Ben diplomayi aldim, otobuse binip askerlik subesinin onunde indim 2011'de, bitirdim 2012 ocakta. Sonra yoluma baktim. İssiz oldugum donemler elbette oldu ama aklimda yapmam gereken bir sey kalmamisti. Ehliyetiniz yoksa onu da alin bir an once o da onemlidir.

ykyt

sektorden sektore, kisiden kisiye degisiyor.

bilisim sektorundeyim, kimsenin askerligi taktigi yok. beraber mezun oldugum arkadaslarimdan askerlik yapan da yok. karsindaki kisi de genelde askerden bir sekilde kacmaya calisan biri oluyor zaten.

uludag iktisat mezunu arkadasim 5-6 ay is bulamamisti, herkes askerlik soruyor diyordu. askere gidip geldi. donusunden bir ay sonra is buldu.

fakyoras

sektöre ve vasıflarına göre değişiyor. ama net bir şey diyebilirim: işi buldun mu gireceksin. girip de kendini yeterince kanıtlarsan çünkü, işveren de salak değil, sonradan gidip gelmek zorunda kalsan bile seninle devam eder.

sutsuz kahve
1

mobil görünümden çık