Arkam odanın boş olan, kapı tarafına dönükse huzursuz olup dönüyorum.
Bir de tam dönerken bi ürperti oluyor.
Acaba bu '' ademden önce'' ve ''homo deus''ta bahsedilen, ataların ağaçtan düşme korkusu vs benzeri birşey mi?
Atalarımız mağarada yaşarken mağara ağzından vahşi hayvan-düşman-hortlak vs gelmesin sırtlarını taşa mı dönüyordu?

 

Omuz üstüne yatmak vücudun dengesi açısından sorun oluşturuyor. Bunu o kadar eskiye götürmeye gerek yok. Uykuya dalarken kaslarımız gevşediği için dengeyi korumak adına beynimiz tüm vücudumuza uyarı gönderebilir. Bu da irkilmeye neden olur. İrkilme canlıların ortak bir özelliğidir. Kedi de irkilebilir, köpek de irkilebilir. Sırtınızı duvara dönmeniz bence evrimsel bir davranıştan çok psikolojik bir durumla ilişkili olabilir. Sırt üstü yatmayı deneyebilirsiniz.

dissendium

Ürperti kısmını bilmiyorum ama dediğiniz gibi kapıya dönük yatmanın mağara devrinden kalma bir alışkanlık olduğu savunulur ve çok yaygın bir davranıştır.

animus

magaralarda yasamiyoruz. baya oldu terkedeli. artik modern ve yapay magaralarda yasiyoruz. oyle bir korunma icgudusunun de zamanla yok oldugunu dusunuyorum. sen kendini oyle alistirmissin, ve bu hareketini mantigina oturtmak icin homo deus denen rahmetliye atif yapiyorsun. olunun arkasindan konusulmaz. senin bu hareketin gunumuz modern magaralarinda gereksiz bir savunma yontemi, terket artik.

tomcruise

guvende hissetmiyor olabilirsiniz. kapidan biri gelecekmis gibi geliyordur.

jimicik
1

mobil görünümden çık