başka ildeki tapunun satış işlemini istanbul'da yaptırıp tapuyu üzerime alabiliyor muyum? Daha önce yapan varsa aşağı yukarı ne masraf çıkar orada yaptırmaya göre




 

yapabilirsin ve normal ödemen gereken harcın (Sakarya'da yapsa idin ödeyeceğin toplam bedelin) 2 katı harç+masraf vs. ödüyorsun. Ancak tapu daireleri bazen sorun çıkartabiliyor, yapılmaz vs diyor sadece işgüzarlık olsun diye. Bu yüzden önceden tapu ile gidip görüşmekte fayda var.

wendyangelamoiradarling

Webden randevu alırken seçenek var, işlemi mülkün kayıtlı olduğu tapuda değil de başka bir dairede yapacağım diye.

Onu seçer ve gidersen işgüzarlık yapamazlar olmaz diye, ama iki katı harç meselesi (ilk defa öğrendim) can yakar. Sakarya şurası git hallet. Tabi İstanbul'da isen.

John Bloor

net bilgiyi öğrendim. tüm harçların iki katı değil. sadece döner sermaye bedelinin iki katını alıyorlar. o da tapu dairesinden tapu dairesine değişiyor. 120 lira gibi bir rakammış iki katı 240 olacak. yol parası git gel yapacağıma buradan halletmek mantıklı.

kompisko
1

mobil görünümden çık