[yer]
(4) 

kıbrıs gezi planı

MtKrt #1272893
5 Nisan perşembe sabah 8de ercan havalimanında olacağız,2 kişiyiz. dönüşümüz ise 7 nisan cumartesi akşamı.

nasıl bir plan yapmalıyız? Nereleri gezmeliyiz?

şöyle de düşündük; 8de ercana iner inmez hemen lefkoşa merkeze geçip barbarlık müzesine, büyük hana ve diğer gezilecek yerlere gidip girnedeki otele geçmek. eğer zaman kalırsa aynı gün içinde mavi köşk ve bellepais manastırını da gezmek. başka nereleri tavsiye edersiniz ?
ulaşımı nasıl halledelim ?

kıbrıs yemeklerini de merak ediyoruz. yemek için nereleri önerirsiniz ?(illa yöresel yemekler için değil tabii)

ve son olarak da içkileri uygun fiyata satan yer nereler? ertan market cepte.

 

Marketten alırsınız içkiyi onda sorun yok. Kumara düşmeyecekseniz çok bir şey yok Kıbrıs'ta. Girne eski limanında mekanlarda oturup demlenebilirsiniz bu aralar havası güzel olur yazın çekilmez.

Hellim kebab diye salataya hellim kızartıp koyuyorlar. Ben evde 10000 kat güzelini yaparım açıkçası. Gidin hellim alın, feta peyniri bulursanız alın eskiden oluyordu.

Lapta'da ingiliz siteleri vardır yanında british publar olur, oralar da yabancıların ağırlıkta olduğu fonda pink floyd çalan mekanlar olarak fena değildir. Eskiden sardunya bay vardı şimdi ne olmuştur bilmiyorum yıllardır gitmedim :)

Yüzecek kıvama geldiyse gidin escape plajda yüzün. Girebilirseniz kapalı maraş'a girin en gezilesi yeri olabilir Kıbrıs'ın.

bos gezenin bos ustasi

Girne'de şehitlikleri de gezmeyi unutmayın. Zaten mavi köşk'e giderken girne içinden geçeceksiniz.Manastır veya tarihi yerleri gezmede önce oranın restarasyonda olup olmadığını öğrenirseniz iyi olur. Ben girneden üç saat yol gidip apostolos andreas manastırı'na gittim sırf gezme olsun diye. Vardığımda, restarosyonda dediler. Dışından şöyle bir bakıp geri döndük. İçeri giremedik. Gitmeden önce haber alın en azından.(Mavi köşk ise pazartesi günleri kapalıydı diye hatırlıyorum mesela)

Yemek olarak otelde kaldığımdan yöresel yemeklerini tadamadım. Ama bir tek semiz otunun gövdesi gibi olan bir ot vardı. Otun gövdesi üzerinde dikenleri vardı. öyle dikenli dikenli yedim ben. tadını da sevdim. Adını da unuttum ama. Oradakiler bilirler mutlaka.

İçki için duty free yerine marketleri tercih edin. Şu market veya bu market ucuz satar diyemem ama aldığınız markete alkol limiti ne kadar diye sorun. Adana şakirpaşa limanı için kişi başı iki litre demişlerdi bana. Sabiha gökçen için sorduğumda ise bavulu doldur geçersin dediler mesela.

Ayrıca son olarak araba kiralayacaksanız otomatik vites kiralayın. Ve trafik kurallarına mutlaka uyun. Misafir olarak çok karıştırıyoruz çünkü.(Kiralık araba ile karşıdan kamyona sellektör atmışlığım var ters şeritte gidiyor diye. Halbuki ben ters şeritteydim) Orada hız sınırı 65 kilometre idi. Ve hız sınırına uymak için de her yol üzerinde kamera vardı. Öyle radar görürüm, trafik polisi yoktur diyemiyorsun. Yoldaki kameralara uymak için belli hızları geçemiyorsun. Bunu da göz önünde bulundurun.

ceyhan prensi adana

Lapta'da Manolya hotel güzeldi. St. hilarion kalesi var Lefkoşa Girne arasında. Girne'de Girne kalesini gezebilirsiniz.

Şeftali kebabı, hellim, kolakas yerel lezzetler.

Lefke, Gemikonağı bölgelerine giderseniz benden selam söyleyin.

inheritance

yemek önerilerim:
girne: niazi’s, cafe chymera, herkesin bildiği eziç
lefkoşa: califorian gold
güzelyalı: şahinler
magusa: soli harabeleri yanındaki limandaki restaurant, petek pastanesi
karakum: yorgo kasap
karpaz: nikos restoran

gezi yerleri:
magusa: lalapaşa cami ve eski suriçi, soli harabeleri, st barnabas manastırı
lefkoşa: eski han, müzeler
girne: girne kalesi, st hilarion, bellapais manastırı
güzelyalı: mavi köşk
karpaz: apostolos manastırı

gün bazında:
perşembe: lefkoşa
cuma: magusa artı girne
cumartesi: girne

araba kiralama için ercan havalimanı sun rent a car

cedex
1

mobil görünümden çık