Arkadaşlar aracın kataloğunda 0w30 (acea c2) yağ kullanın diyor. Ben şimdi farklı bir markanın aynı spesifikasyonda yağından almak istiyorum. Bulduğum tam sentetik yağın niteliklerinde ise 0w30 (acea a3) yazıyor. Bildiğim kadarıyla c2 olan dpf'li araçlar için ama benim aracım benzinli turbo. Servise soracağım muhakkak ama onlar kendi markalarını önereceği için buraya da sorayım dedim. Bilgisi olan var mı?




 

acea olayına çok takılma. api'si tutuyorsa(ve üstüyse) yapıştır gitsin.

alperz

yağ üreticisi markası olsun, jenerik markalar alma.

sttc

Tabii ki. Liqui Molly alacağım (Selenia yerine)

orient blue

selenia'lar falan havada uçuşuyorsa motul'e de bak bence.

alperz

Yav servise sordum, farklı marka olursa garanti bozulur diyorlar. Kendi yağını satmak için böyle bir kılıf bulmuşlar. Aynı nitelikte ama farklı marka neden kullanamıyorum anlamadım, sonuçta bunlar merdiven altı üretim değil ki. Standartları karşılıyor ki yazmışlar acea a3, c2 diye..

orient blue

selenia mı istiyor adamlar? ferrari falan mı araba?

alperz

Yok yok, katalogda selenia yazıyor ama tavsiye bu tabii. Servis opar olio kullanıyormuş. Ben de liquimoly alacaktım ama olmaz diyorlar. Daha doğrusu garanti bozulur diyorlar. Araç 500x benzin turbo. Bu zorlamaya uyuz oldum.

orient blue

o muhtemelen koç'un ısrarı yüzünden öyledir. opar'ı türkiye'de üretiyorlar bildiğim kadarıyla. koy önlerine selenia'yı derim ben. kavga bile edilir.

alperz

Evet başka marka hadi neyse de selenia'ya hayır diyemezler herhalde.

orient blue
1

mobil görünümden çık