Şimdi,

Benim kaldığım evde 2048 ADSL kullanıyoruz, 8Mbps gelmedi buraya neyse, benim kendi masaüstü bilgisayarım var, iki kişinin de laptop ve aynı evde kalmıyoruz. Onlar sürekli birşeyler indiriyor ve internetin ağzına ediyorlar, aslında internet benim üzerime istesem onlara vermeyebilirim. Ancak şöyle bir sorun var ki, faturayı ikiye paylaşıyoruz ev bazında, ama internetin hızını ikiye paylaşamıyoruz, bunu yapmanın bir yolu var mıdır? Yani kablosuzla, kabloluyu ikiye bölmenin bir yolu yok mudur? Bir de birşey daha var, biz dediğim gibi faturayı ikiye bölüyoruz geçen kapılarının önünden geçtim evi internet kafe gibi yapmışlar notebook'unu kapan gelmiş, bu durumda tabii yine yavaşlıyor, kablosuz ağdan bağlanabilecek bilgisayar sayısı ayarlanamaz mı?

Şimdi dediğim gibi iki sorum var, hız paylaştırılabilir mi? Kablosuz ağdan girecek bilgisayar sayısı sınırlandırılamaz mı?

Sevgiler ve teşekkürler

 

modemin ozellikleri nedir? masaüstü bilgisayarında ne kullanıyorsun? linux? windows? böyle şeyleri söylersen hemen hallediriz. çok basit bir olay.

yol gezer

Pikatel Airmax 101, Windows XP SP3

soufigay

modeminine bağlan telnet vs. kullanıcı adını ve şifreni gir. sonra tc de enter yap. ekrana bu komut yok bulunamadı gibi bir şey çıkmazsa yapabilirsin. windows değil linux kullanıyor olsa idin baya bir kolaydi.

yol gezer

tc diye bir komut yok imiş :) başlat/çalıştır yazıp command, sonra da telnet yazdım, sonra başa O koyarak modemin ip numarasını yazarak modemime bağlandım ama tc diye bir komut yok

soufigay

Pikatel modem şu an elimde yok ama temel mantık aynı, Modemin arayüzüne gir internet explorerdan 192.168.1.1 (ya da 2.1) ayarlardan lan istemcileri/yerel ağ bilmemnesi gibi ya da firewall ayarlarından bağlanabilecek istemcileri seçebilirsin, farazi konuşuyorum çünkü bu isimler airties'te böyle pikatelde de yaklaşık böyledir ama. Yani bağlanabilecek bilgisayarları seçersen, diğerleri bağlanamaz. Bir de hız paylaşımı için qos var ama bu tüm modemlerde sağlıklı çalışmıyor.
şimdi kullanıcı kılavuzuna baktım netten, kablouz ayarlarda mac adresi filtreleme var, gidip aygıt bilgisi -ARP'den ağa bağlı bulunan bilgisayarların (o ortak 2 bilgisayarın mac adresini) mac adresin alıp kablosuz mac adresi filtrelemeye izin ver diye eklersen onlar haricinde kablosuz olarak bağlanılamayacaktır. Modemin varsayılan şifresini (admin/password) değiştirirsen de onların girip tekrar bu özelliği deaktif etmelerini de engellemiş olursun.

edip
1

mobil görünümden çık