urun.n11.com
>>Bu çöp kovasına yeni poşet takıyoruz.Dolunca atıyoruz.Buraya kadar tamam. Fakat evdeki diğer kişiler çöp kovasına kağıtları basketbolcu edasıyla uzaktan bırakıyor sanki.Böyle üç-dört tuvalet kağıdı atıldığında çöp ağzına kadar dolu gözüküyor.
>>> Halbuki çöpte daha bi ton yer var. Neyse ihale hep bana kalıyor. Oraya çöp atarken kovanın içine elimi kısmi olarak sokup diğer kagıtları sıkıstırıyorum her seferinde. Ama hep aynı şey oluyor. Tuvalete gitmekten soğur hale geldim.
>>Bu durumu nasıl çözeriz??Ne tarz bir çöp kovası alayım? Alttan bastırmalı olanlardan alsam daha mı iyi? Onda da bastırınca çöpte ne var ne yok görünüyor.Sizde nasıl durumlar?
Bastırmalı dediğim pedallı çöp kovası.Aşağıdaki gibi.Ayy derdimi mikiyim ya.Ama dert yani.Evdekilere çıtlattım,uzaktan atıyorsunuz siz çöpü dedim,takan kimm..
www.koctas.com.tr
tuvalet kağıtlarını klozere atın çoğu suda çözülebiliyor. derdinizi kökten çözün.
onlar takmıyorsa sen de takma,dolsun kova.
Tuvalet kagidini klozete atmayın, zemin katta yaşayanlarin bedduasini alabilirsiniz eğer tikanirsa, biz zeminde yaşadigimiz icin biliyoruz..
Bence sizdeki kutu çok işlevsiz, içine bi sey koymak çok zor ve o kapak kismiyla uğraşmak uyuz. Bizim evde pedalli olan var ve bi sıkintı yaşamiyoruz, tavsiyem o kesinlikle
@nundu +1 hele hele bina eskiyse borular pert oluyor. bizim apartman bu yüzden battı birkaç kez.
dediğiniz şeyi çok iyi anlıyorum. eski ev arkadaşım yapardı bunu, sinir olurdum. iteceksin arkadaşım onu aşağıya...
pedallı çöp kutusu alın büyüğünden.
İş yerinde klozete tuvalet kağıdı atmayıp bu şekilde çöpe atıyoruz. Evde ise direkt tuvalete ve klozete. İki mekan da yaklaşık aynı süredir kullanılıyor ve bilin bakalım nerenin borular tıkandı? İşyerinin... Bence direkt tuvalete atın gitsin.
Süper konu :)
Verdiğiniz örnekteki ilk kova zaten bu ortamlar için çok uygun değil. İkincisi ise ufak, eğer daha geniş hacimli bir kova olursa bu durum biraz daha azalacaktır. Onun dışında evdekilerle durumu paylaşmak ve çöpü daha sık değiştirmek dışında bilinen bir çözüm yok :)
2018 yılında hala "Kağıtlarını suya at" yorumları için yazmak istedim aslında. Lütfen Google: Kağıt, atık, su
İşyerlerindeki tıkanmaya yol açabilecek tek değişkenin kağıt olduğu sonucu nasıl çıkarabilinmiş o da çok ilginç. Tesisat ya da atık su uzmanı değilim ancak boruların yapısı, yaşı, atılmış olabilecek başka nesneler de etkilidir herhalde.
Çok mu zor bir kağıdı 2 mm ötedeki bir kutuya koymak ve dönüştürmek?.. Neler konuşuyoruz, ben artık utanmaktan yazamıyorum.
Çöpünüzü de sokağa atmazsınız artık. Benzer mantık:) Belki camdan falan? :)
Bir de cam, metal ve plastik için geri dönüşüm kutuları icat oldu. Ve kullanıldığında çevre daha çok kirlenmiyor :) Aklınızda bulunsun.
İyi geceler herkese.
Kutuyu büyütmek mutlaka rahatlık sağlayacaktır. Onun dışında eğer içinde çok az kağıt varken kabarıp doluyorsa tuvalet fırçasıyla içeri doğru sıkıştırmak nispeten daha pratik ve temiz bir çözüm. Kağıtları tuvalete atmayın bence de.
Kapaksız bir kova kullanın, mecburen en son atan doluluğu görüp biraz daha bastıracak. Hatta metal bir kova kullanıp arada bir kibrit yakıp atın içine :)
Ayrıca tuvalet kağıdı çok da rahat atılır klozete, ince ve suda eriyen bir yapısı var çünkü. Ha yok siz örgü yumağı kadar elinize dolayıp top halinde atarsanız iblemem, gerçi onun bile tıkaması zor. Eğer bir gider tıkandıysa sebebi tuvalet kağıdı değildir, ya tasarım hatası ya da başka bir hata vardır sistemde.
4. kattaki dairemde de müstakil evimde de klozete atarım kağıdı.
O ilk çöp kovası kabus bir şey, aman diyeyim.
Pedallı kovalar biraz da büyücek olursa iş görür. 4 kişilik ailemizde haftada bir değiştiriyoruz, rahat ediyoruz. Bir de tuvalet kağıdını değiştiren kişi eski rulonun kartonuyla eli diğer çöplere değmeden az bir ittiriyor çöpü ki yoğunlaşma olsun, kovada yer kalsın.
@hana bi
geri donusum kismini anlamadim. kullanilmis tuvalet kagitlari geri donusume gidiyor mu? Google: Kağıt, atık, su da yazdim ama atik tesisleri cikiyor.
tuvaletin kagitla tikanmasi bana gercekci gelmiyor.
4. kisi kim bu arada? :)
Suya karışan ve çözünmeyen atıkların doğadaki etkileri gibi google'layabilirsiniz.
"Dönüşüm" genel anlamda. Evsel atıkların geri dönüşümü gibi bir uygulama varsa bir çevre mühendisi herkesi aydınlatabilir. Onun dışında herkes kendi tuvalet kağıtlarından sorumlu:)