en arkadan hemen sonra gelen dişime 10 yıl önce kanal tedavisi yapılmış 5 yıl önce de kırıldığı için kaplama yapılmıştı. o tarihten bu yana herhangi bir sorun yokken bir kaç hafta önce durup duruken sızlamaya başladı. iyi bir üniversite hastanesinin tavsiye üzerine iyi bir doktoruna gittim. dişin kurtarılamayacağını son bir kez daha kanal tedavisini yenilemeye çalışacağını ama tutmayabileceğini tutmazsa çekim + implant olabileceğini söyledi. kanal yenilenmesinden sonra 15 gün geçti ve malesef ağrıda azalma yok :( dişi çektirmekten hele ki implant yaptırmaktan çok korkuyorum. implant videolarını izleyince gözüm korktu. özel dişçi olsa kazıklamaya çalışıyor diyeceğim ama üniversite hastanesi ve diş hekimi de hasta kaygısı olan bir insan değil. başka bir dişçiye gitmek de istemiyorum o yüzden. ama ne yapacağımı bilmiyorum. böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?




 

implant acısız bir işlem, sadece ilk vida yerleştiğinde dikiş oluyor, bi kaç gün yemek yerken dikkat etmek gerekiyor o kadar. Ben dişçi fobisi olan bi insan olarak ortodontik tedavi görüp bir de implant yaptırdım. Teller canımı implantdan çok daha fazla acıttı. Korkulacak bişey yok . İmplant gerekliyse hiç çekinmeyin

i am a legal alien

zaten bahsettiginiz diste cekimle ayni anda implant yapilmasi yuzde 80 uygun olmuyor. cekim yapildiktan 3 ay sonra implanta gecilebiliyor. parca parca yapilacak yani isler. ayrica ikisi de kanal tedavisinden cok daha kolay cunku kisa suruyor kanaldan. rahat olun.

turkce olmayan karakterler icin kusuruma bakmayin.

carabelli

implant yaptırmadım ancak dişçiden ölesiye korkan bir arkadaşım yaptırdı. rahat geçti, bir sorun yok dedi. ki bu arkadaş ağrıyan dişine sırf dişçiye gitmemek için aylarca günde 3-4 doz ağrı kesiciyle dolaştı.

yemrem
1

mobil görünümden çık